Slayer i Anthrax početkom juna zajedno u Zagrebu

0
25

Metal titani Slayer i Anthrax nastupit će zajedno, u srijedu 1. juna u zagrebačkom Velesajmu. Slayer i Anthrax, uz Metallicu i Megadeth, čine “Veliku četvorku” ili kvartet najvećih bendova u povijesti trash metala.

Obje grupe su na velikim svjetskim turnejama na kojima promoviraju nove albume objavljene nakon višegodišnje studijske pauze. U ovom paketu uspješno su poharali Europu prošle jeseni na rasprodanoj turneji, a ovoga ljeta će u toj kombinaciji odraditi svega nekoliko koncerata, uključujući ovaj u Zagrebu 1. juna.

U Hrvatsku se vraćaju nakon tačno 3 godine. Slayer su u junu 2013. nakrcali Tvornicu Kulture na samostalnom koncertu, dok su u julu te iste godine Anthrax nastupili ispred Iron Maiden u zagrebačkoj Areni.

Kalifornijski Slayer, bez sumnje jedan od naznačajnijih metal bendova u historiji, proteklih je godina proživio neke dramatične trenutke. U 2013. Ostali su bez osnivača i gitarista Jeffa Hannemana, nakon čega su 2015. objavili zapaženo izdanje “Repentless”.Naravno, na novom zagrebačkom koncertu odsvirat će presjek bogate karijere u kojoj centralna mjesta drže remek djela žanra“Reign In Blood”, “South Of Heaven” i “Seasons In The Abyss”.

“For All Kings” jedanaesti je album njuroške petorke Anthrax i bit će službeno objavljen upravo danas. Bend predvođen osnivačem Scottom Ianom na sceni je, kao i Slayer, od 1981. godine. Prvotno zapaženi kao bend koji je najuspješnije križao speed metal s trashom, u kasnijim su fazama znali ući u groove metal vode, pa čak i u grunge pogotovo kad je taj zvuk bio na vrhuncu. Raznolikoj publici ostali su pak ponajviše upamćeni nakon suradnje s hip hop legendama Public Enemy na obradi singla “Bring The Noize”.

Muzicka Zona

Ulaznice

Ulaznice u prodaju idu u ponedjeljak 29.02. po early bird cijeni od samo 190 kn. Ta cijena vrijedi zaključno s 9. martom, a od 10. 03. penje se na 220 kn. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta cijena ulaznica će iznositi 250 kn.

U prodaju za ovaj koncert biti će pušteno samo 2,500 ulaznica, a moći će se kupiti i u Bosni i Hercegovini. Uskoro više informacija.