RADOŠEVIĆ: LOKALNA VLAST SPREČAVA REALIZACIJU INVESTICIJE

0
15
TЕСЛИЋ, 1. ЈУНА /СРНА/ - Директор Здравствено-туристичког центра /ЗTЦ/ "Бања Врућица" Александар Радошевић изразио је незадовољство што локална власт у Tеслићу одбија да усвоји измјену регулационог плана "Бање Врућице" чиме доводи у питање пројекат вриједан око 2.000.000 КМ, те запошљавање најмање петнаест радника.

Direktor Zdravstveno-turističkog centra /ZTC/ “Banja Vrućica” Aleksandar Radošević izrazio je nezadovoljstvo što lokalna vlast u Tesliću odbija da usvoji izmjenu regulacionog plana “Banje Vrućice” čime dovodi u pitanje projekat vrijedan oko 2.000.000 KM, te zapošljavanje najmanje petnaest radnika.
Radošević je na današnjoj konferenciji za novinare naveo da lokalna vlast već tri mjeseca, uz obrazloženje da potrebna dokumentacija nije potpuna ili nije podnesena, odbija da na dnevni red sjednice Skupštine opštine uvrsti izmjenu regulacionog plana ZTC “Banja Vrućica”.

On je pojasnio da je riječ o izgradnji sportskih terena za tenis i odbojku na pijesku, uređenju vanjskih površina na mjestu izvora mineralne vode i rekonstrukciji postojećeg ugostiteljskog objekta “Kiseljak”.

Radošević je istakao da je projekat rekonstrukcije restorana “Kiseljak”, popularnog osamdesetih godina prošlog vijeka, investicija od oko 2.000.000 KM i obezbjeđuje zapošljavanje 15 novih radnika.

Direktor ZTC “Banja Vrućica” novinarima je predočio dokument projektantske kuće iz Doboja, u kome je navedeno, da je sva dokumentacija, koju je tražilo opštinsko Odjeljenje za prostorno uređenje, a koja se odnosi na izmjenu regulacionog plana, dostavljena početkom aprila mjeseca.

Radošević je naveo da je ZTC “Banja Vrućica”, kao najveći investitor u ovoj lokalnoj zajednici, u proteklih sedam godina u opštinu Teslić investirala oko 25.000.000 KM, ali da u opštinskoj vlasti nema dobre volje da se navedeni projekat realizuje.

On je ocijenio da bi opština trebala biti servis ZTC-u, a ne obratno, i izrazio zabrinutost da bi odugovlačenje s obzirom da je građevinska sezona već počela, moglo dovesti do toga da radovi ne počnu u ovoj godini.

Pravni predstavnik ZTC “Banja Vrućica” danas je Opštinskoj upravi ponovo predao dokumentaciju za izmjenu regulacionog plana.

Iz Opštinske uprave Teslić Srni je rečeno da načelnik opštine Milan Miličević neće da komentariše navode sa današnje konferencije za novinare direktora ZTC “Banja Vrućica”, te da je sve rekao juče nakon skupštinske sjednice.

Milićević je tada naveo “da za `Banju Vrućicu` važi isti zakon kao i za sve ostale, te da će zahtjev za izmjenu regulacionog plana biti stavljen na dnevni red, nakon što dostavljena dokumentacija bude potpuna”.

SRNA