Pri kraju radovi na oporavku od poplava u Tesliću

0
12

TESLIĆ – Na području opštine Teslić pri kraju su radovi na oporavku od poplava na kojima je bilo angažovano oko 70 nezaposlenih lica sa evidencije teslićke filijale Zavoda za zapošljavanje.

Radovi su podrazumijevali čišćenje terena, obala uz vodotokove, kanala, propusta na lokalnim putevima i javnih površina, ali i druge slične poslove na saniranju posljedica od poplava.

Šef Odsjeka za razvoj i investicije opštine Teslić Dragan Mišić rekao je da je najviše posla bilo u Petkovićima, Rajševi, Jasenici, Rastuši i Ukrinici, mjesnim zajednicama koje su pretrpjele najveću štetu, kao i lokalitet Žarkovina pored rijeke Usore.

DSC_1067

Projekat “Oporavak od poplava” realizovali su opština Teslić i Razvojni program UN u BiH /UNDP/ u saradnji sa Komunalnim preduzećem “Komunalac”. Ukupna vrijednost projekta je 105.000 KM.

Cilj je bio da se sanira šteta od majskih i avgustovskih poplava, uradi zaštita od mogućih poplava u narednom periodu, ali i da se obezbijedi posao za socijalno ugrožene i nezaposlene stanovnike teslićke opštine.

Radnici su ugovore potpisali krajem septembra, a jedna od zaposlenih rekla je da će ovaj posao mnogo značiti njenoj šestočlanoj porodici jer će za 30 radnih dana dobiti nešto više od 1.000 KM.

Komunalno preduzeće “Komunalac”, koje je partner u ovom projektu, radnicima je obezbijedilo nephodnu zaštitnu opremu, alat i mehanizaciju, a sav prikupljeni otpadni materijal deponovalo je na otpad.

Izvor:Nezavisne novine