NI IZVINJENJE ZAKERBERGA NIJE DOVOLJNO, TONU AKCIJE FEJSBUKA

0
592

Akcije Fejsbuka pale su za 1,5 odsto pre zvaničnog početka trgovanja, jer izvinjenje Marka Zakerberga, direktora Fejsbuka, nije uspjelo da smiri situaciju na Volstritu nakon skandala sa curenjem ličnih podataka više od 50 miliona korisnika.

Akcije Fejsbuka su u proteklih nekoliko dana evidentirale značajan pad, što je tržišnu vrijednost kompanije umanjilo za skoro 46 milijardi dolara, prenosi Rojters.

Pojedini analitičari tvrde da će kompanija morati da pretrpi dodatni trošak kako bi u narednim mjesecima povratila svoju reputaciju.

Zakerberg se juče oglasio, posle nekoliko dana tišine, i priznao greške, najavivši bolju zaštitu podataka korisnika nakon skandala sa curenjem ličnih podataka više od 50 miliona korisnika.

On je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da ta kompanija ima “odgovornost” da zaštiti podatke korisnika, dodajući da “ako to ne možemo onda ne zaslužujemo da vam budemo na usluzi”.

Pad vrijednosti akcija usledio je pošto su američki zvaničnici pozvali na istragu zbog toga što su lični podaci 50 miliona ljudi sa Fejsbuka prikupljeni i zloupotrijebljeni bez odobrenja.