Matić: Hrvatska će biti izbačena iz EU zbog ratnih veterana

0
6
Hrvatski ministar za pitanja boraca Predrag Matić izjavio je da će Hrvatska biti prva zemlja koja će biti izbačena iz EU zbog ratnih veterana, čiji postupci, kao i oni u Vukovaru, izazivaju sablazan u Uniji.
 
Predrag Matić -

Predrag Matić

Komentarišući protest ratnih veterana u Zagrebu, koji su na tablu resornog ministarstva prelijepili natpis “Ministarstvo hrvatskih branitelja”, Matić kaže da ovakvi postupci, kao i oni u Vukovaru, izazivaju sablazan u EU i diplomatskom koru.

“LJudi su zgroženi, konsternirani i zato sam proveo cijelu godinu vodeći ih po Dalmaciji i Slavoniji i prikazujući im zadruge, drugo lice ratnih veterana, ono vedro, svijetlo, optimistično”, rekao je Matić za “Večernji list”.

On kaže da ne može da vjeruje da jedna militantna grupa, nakon toliko godina i dalje traži Srbe neprijatelje, a sada su joj “trn u oku i Hrvati koji nisu dovoljno Hrvati”.

Matić, čiju ostavku traže ratni veterani, ističe da im neće smanjivati prava, ali da im neće ići “niz dlaku”.

Hrvatski ratni veterani više dana protestuju ispred zgrade resornog ministarstva u Zagrebu, zahtijevajući da ministar i njegovi pomoćnici podnesu ostavku, jer “nisu uradili ništa na zaštiti njihovih prava i nastoje da ih izjednače sa `agresorima na Hrvatsku`”.

Oni su prije nekoliko dana pred zgradom Ministarstva napali pomoćnika ministra za pitanja boraca Bojana Glavaševića.

Izvor/SRNA