Ima 34 djece i želi još

0
118

Džejn, pored petoro bioloških potomaka, ima 29 djece koju je usvajala iz cijelog svijeta. Ona i suprug Pol sa djecom žive srećni i zadovoljni u gradiću Foling Voters, u Zapadnoj Virdžiniji. Većina djece koju je usvojila pati od neizlječivih bolesti ili poremećaja u razvoju, ali to Džejn ne smeta da im pruži svu svoju ljubav.

“Uživam da budem majka. Biti majka je moja karijera. Svoj svojoj djeci kažem da su vazduh koji dišem i kiseonik bez kojeg ne mogu da živim”, kaže Džejn.

Ona sa suprugom Polom želi da ima još djece, a zbog godina bi voljela da usvoji stariju djecu koja nisu prihvaćena u društvu zbog bolesti ili nekih poremećaja. Djeca koju su Džejn i Pol usvojili između ostalog boluju od raka, polija, defirmiteta nogu, autizma, zastoja u radu bubrega.

Godišnje na namirnice ovaj bračni par troši čak 52.000 dolara kako bi prehranio brojnu porodicu. Oni su Džozefa iz Ukrajine usvojili kada je imao 14 godina.Dječak je bio izopšten iz društva zbog toga što je rođen sa deformitetom usne.

“Svi su me zlostavljali. Nisam vjerovao da će me neko prihvatiti zbog problema koje sam imao. Nikada neću moći da se odužim Džejn i Polu zbog svega što su učinili za mene”, rekao je Džozef.

Džejn i Pol su prvo dijete usvojili 1985. Bio je to Abraham, siroče iz Meksika. On je imao teškoće u razvoju zbog povreda koje je zadobio kada ga je očuh pretukao.

Usvajali su djecu još iz Bugarske i Gane. Džejn i Pol sa decom žive u kući od 460 kvadratnih metara koja ima devet spavaćih soba.

NEZAVISNE