Detalji porodične tragedije u Tesliću: Kćerka sva krvava otvorila ocu vrata, majka preminula

0
32

Jasminka I. (51) i njena kćerka Mihreta (30), obje iz Teslića, nožem su presjekle vene u njihovoj kući, nakon čega je Jasminka podlegla povredama.

Obje su prevezene u Dom zdravlja u Tesliću i majka je preminula po prijemu, dok je kćerka prevezena u dobojsku Opštu bolnicu “Sveti apostol Luka” na dalje liječenje.

Ljekari se bore za život djevojke. Njeno zdravstveno stanje je izuzetno teško, jer ima višestruke teške povrede.

Prema podacima iz dobojske policije, ovaj slučaj je danas oko 1.30 prijavio Jasminkin muž.

Nezvanično, on je tokom noći čuo lupanje iz sobe u kojoj su bile njegove supruga i kćerka, a potom je naišao na zaključana vrata, te je počeo da lupa.

Navodno mu je vrata tada otvorila kćerka i on je vidio šokantan prizor – objema su ruke bile isječene.

VEZANI TEKST – Užas u Tesliću: Majka preminula, kćerka u kritičnom stanju nakon što su obje isjekle vene

– Nesretni muškarac počeo je iste sekunde da doziva pomoć. Međutim, pomoći za Jasminku nije bilo. Izdahnula je po prijemu u Hitnoj službi – kaže izvor upućen u detalje ove tragedije.

Šta je razlog ovog očajničkog čina, niko sa sigurnošću nije mogao da kaže. Spekuliše se da su i majka i kćerka imale psihičkih problema, a da li je to razlog da se odluče na ovakav potez, niko ne može da kaže.

Sa svime je upoznato Okružno tužilaštvo u Doboju, po čijem nalogu će se preduzimati dalje mjere i radnje. Uviđaj su obavili policajci iz Teslića i kriminalistička policija.

Mještani Teslića, s kojima su novinari danas razgovarali, ne znaju mnogo toga, izuzev onog što su pročitali na portalima ili čuli.

– To se moralo desiti u nekom od okolnih sela, jer ja ne znam tu ženu niti djevojku, iako sam iz Teslića. Ovdje se pročulo za tu tragediju i svi su šokirani očajničkim činom njih dvije. Evo, sva se naježim kada samo i pomislim na ovaj događaj – kazala je jedna mještanka.

Izvor: Nezavisne novine