DANAS KIŠA I VJETROVITO, POPODNE ZAHLAĐENJE

0
20

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u prvom dijelu dana preovladavaće oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom, a popodne se sa zahlađenjem očekuje snijeg.
Obilnijih padavina biće na jugu i jugozapadu. Tokom dana očekuje se zahlađenje pa će kiša preći u snijeg prvo na planinama, a ponegdje će i u nižim predjelima na sjeverozapadu padati susnježica ili vlažan snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Do večeri padavine će početi da slabe, a u noći se očekuje i prestanak u većini predjela.
I dalje će biti vjetrovito sa jakim jugom koji će povremeno imati olujne udare. Popodne će vjetar skrenuti na sjeverozapadni i postepeno početi da slabi.
U većini predjela najtoplije će biti prije podne, a tokom dana temperatura će početi da opada, na zapadu ispod četiri stepena, a u ostalim krajevima od osam do 15 stepeni. Popodne će temperatura vazduha u svim mjestima biti u padu.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u većini krajeva pada kiša, a na planinama snijeg.
Bjelašnica je jutros bila najhladnija sa minus tri stepena koliko je izmjereno u 7.00 časova. Na Čemernu su izmjerena tri stepena, u Kupresu četiri, a na Ivan-sedlu i u Kalinoviku pet stepeni.
Na Han Pijesku i u Gacku jutros je bilo šest stepeni, na Mrakovici i u Livnu sedam, na Sokocu, u Bugojnu i Drvaru osam, u Mrkonjić Gradu, Šipovu, Ribniku, Jajcu i Sarajevu devet, u Krupi na Uni i Bileći deset.
U Trebinju, Mostaru i Stocu jutros je bilo 11 stepeni, u Bijeljini, Prijedoru, Novom Gradu, Srpcu, Bihaću, Neumu, Foči i Sanskom Mostu 12, u Goraždu, Gradačcu i Zenici 13, u Banjaluci, Doboju, Rudom, Gradišci, Srebrenici i Tuzli 14, u Zvorniku i Višegradu 15 stepeni.

Najviše padavina u protekla 24 časa palo je u Kupresu – 50 litara po metru kvadratnom, Drvaru 44, Bihaću 19, Livnu 17, na Ivan-sedlu 16, Mostaru 12, Gacku 11, na Čemernu i u Gradišci osam, a u Trebinju, Bileći i Kalinoviku, četiri litra po metru kvadratnom.

BANJALUKA, 10. FEBRUARA /SRNA/