Cilj montiranog audio materijala – izvući Šukala iz skupštinske većine

0
35

Banjaluka – Meta montiranog audio materijala, u kome navodno međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović govori o “kupovini” poslanika, jeste lider NS-a Adam Šukalo, s namjerom da se destabilizuje u okviru strukture sa kojom je bio na listi i izvuče iz skupštinske većine koja je dogovorena, saopšteno je iz SNSD-a.

“Ovim materijalom se bave oni koji grčevito nastoje da dođu do broja od 42 u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i koji, baveći se tom temom, pokušavaju da odvuku pažnju od svoje puzeće politike pred Bakirom Izetbegovićem”, ističe SNSD.

U saopštenju se napominje da je Izetbegović već danima najvjerodostojniji portparol sve i jedne opozicione partije iz Republike Srpske.

“On nam, u stvari, svakodnevno saopštava šta su oni to prihvatili u razgovoru s njim, i zašto su oni dobri za provođenje njegovih političkih ciljeva. Iza političkog uspjeha SDA i DF stoji takozvana Građanska koalicija ‘Prvi mart’, a SDS, PDP i NDP nisu s njima otišli da razgovaraju o sastavljanju vlasti na nivou BiH, u čemu bi se vidjelo da je to politički aranžman u kojem Srpska ima svoje mjesto, već su dopuzali da prihvate ideološku platformu SDA i DF”, naglašava SNSD.

SRNA