Hamas: Ako se ne ukine blokada u petak ponovo napadamo Izrael

0
1014

Egipćani kažu da su Palestinci zaoštrili stav tokom mirovnih pregovora u Kairu i zapretili da ako blokada Gaze ne bude ukinuta nastavljaju rat protiv Izraela.

Prema nezvaničnim informacijama dobijenim od jednog egipatskog zvaničnika tvrdi se da su predstavnici Hamasa i Islamskog džihada zatražili bezuslovnu deblokadu Gaze kao uslov za produžetak primirja koje ističe sutra nakon 72 sata od kada je proglašeno.

Palestinian militants.jpg

Na demonstracijama organizovanim u Gazi predstavnik Hamasa Mušir Al-Masri poručio je palestinskim predstavnicima u Kairu da se ne vraćaju bez “ispunjenih zahteva.”

“Naši prsti su na obaraču i naše rakete su uperene na Tel Aviv” rekao je on, kako prenosi Asošijeted pres.

Hamas zahteva da blokada Gaze bude ukinuta, ali Izrael insistira da ta islamistička organizacija najpre bude razoružana.

Al-Masri je rekao da Hamas nikada neće razmatrati takav tahtev. On kaže da hamasovci “neće položiti oružje dok njihove zemlje ne budu oslobodjene”.

Nakon unilateralnog povlačenja iz Gaze 2005. godine, Izrael se suočio sa teškim posledicama po bezbednost zemlje i usled toga sprovodi pomorsku i kopnenu blokadu ovog područja kako bi se sprečilo naoružavanje i vojno organizovanje terorističkih formacija u pojasu. Blokada nije usmerena protiv civila i ne ograničava unos robe potrebne civilnom stanovništvu.

Blokada je legalna mera protiv režima u Gazi koji se služi terorom protiv jedne međunarodno priznate države.

Ovakvim stavom zlikovci i ubice Hamasa dokazuju da nisu za mir već za rat i teror, a skorašnji razvoj događaja će pokazati da li su eventualno međunarodne strukture sposobne da kontrolišu ovu zločinačku bandu koja vlada pojasom Gaze.

IZVOR/http://isra-news.net/