Procijeniti da li je potreban angažman Oružanih snaga

0
985

Doboj – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da će, nakon što obiđe poplavljena područja, Predsjedništvo BiH procijeniti da li je potreban novi angažman Oružanih snaga /OS/ BiH.

slikacitava (1)

Izetbegović je danas u Doboju, nakon sastanka sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem, rekao novinarima da u ovakvoj situaciji treba brže reagovati od državnog do lokalnog nivoa.

“U vremenu kada smo na dva mjeseca od zimskog perioda ne bi trebalo biti godišnjih odmora”, istakao je Izetbegović i dodao da sve procese u okviru sanacije treba ubrzati.

Izetbegović je podsjetio na nedavno održanu donatorsku konferenciju  za sanaciju posljedica poplava i naglasio da bi donatori trebalo da budu  agilniji u realizaciji. On je dodao da su potrebni i projekti, te jasne i transparentne procedure i koordinacija na svim nivoima  da se sve to realizuje.

Na novinarsku konstataciju da se u Doboju i Maglaju nije previše učinilo na obezbjeđenju od poplava, Izetbegović je rekao da se u tom procesu mora brže djelovati.

Izetbegović je u Doboju obišao i narodnu kuhinju, čiji su osnivači Medžlis Islamske zajednice Doboj, Međunarodni Forum solidarnosti i grad Doboj, a potom i Dom zdravlja Doboj.

U pratnji Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića su i predstavnici NATO štaba u Sarajevu, pripadnici NATO-a i Eufora, te predstavnici Ministarstva odbrane BiH.

Današnjem sastanku u gradskoj upravi Doboj prisustvovao je i potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović.

IZVOR/07.08.2014 14:30 | Agencije