PUNE RUKE POSLA ZA ISTRAŽNE ORGANE: Teslićki opštinari vršili zloupotrebe službenog položaja

0
1186

Opštinske vlasti u Tesliću i dalje su na meti istražnih organa Srpske, saznaje Dobojski Info od dobro obavještenog izvora u MUP RS. Tokom proteklih godinu dana vođene su istrage i podignute optužnice protiv načelnika ove opštine i njemu bliskih saradnika zbog brojnih zloupotreba. Ipak, naš izvor iz policije navodi da se tokom prethodnih istraga klupko organizovanog kriminala odmotalo čime su razotkrivena krupna krivična djela, te da se tek očekuje epilog istražnih radnji koje su u toku.

Podsjećamo da je Uprava kriminalističke policije MUP-a RS u oktobru prošle godine podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv Milana Miličevića, načelnika Teslića, te Siniše Gavrića, šefa lokalne Parking službe, a koji ih tereti da su opštinski budžet ojadili za oko 34.200 KM.

Gavrić je prijavljen za pronevjeru i zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, a Miličević za nesavjestan rad u službi.

Šef Parking službe je osumnjičen da je uzimao novac koji je dobijao po osnovu prodaje nefakturisanih parking karata, a koje nije evidentirao u službene evidencije opštine Teslić.

Opštinski načelnik je osumnjičen da, iako mu je predočena informacija o utvrđenom manjku od 34.200 KM, nije preuzeo mjere i radnje koje je bio dužan da preduzme.

“Nezavisne novine” su tada nezvanično saznale da su njih dvojica osumnjičeni da su se o zakon ogriješili od 29. jula 2013. do 23. januara 2015. godine.

Početkom ove godine Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i Policijska uprava Doboj podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja protiv načelnika Teslića Milana Miličevića.

Miličević se tereti da je preduzeću “Prijedorputevi” pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 60.000 KM i za taj iznos oštetio budžet opštine.

Kako je Glas Srpske tada saznao, zloupotreba službenog položaja se odnosi na projekat proširenja vodovodne i kanalizacione mreže “Fišer”, te na vraćanje bankarske garancije od 60.000 KM preduzeću “Prijedorputevi” koje se prijavilo na tender za izbor izvođača radova, ali se povuklo.

Načelnik Teslića Miličević, koji je i predsjednik Glavnog odbora SDS-a, negirao je da je zloupotrijebio položaj i ističe da je to rekao i potkrijepio dokazima u Policijskoj upravi Doboj.

Kako god to bilo i čije god informacije budu tačne može se reći da Teslić i u narednom periodu čekaju burni događaji. Vrijeme će pokazati ko je bio u pravu, a ko prekršio zakon. Izborna je godina, tako da se može reći da ujdurma u  Tesliću se nastavlja.

Izvor: Dobojinfo