19/02/2018 07:10
NAJNOVIJE VIJESTI
Ministar, Jasmina Davidović, ugostila mlade šahistkinje, Milanu i Mašu Babić iz Teslića

Ministar, Jasmina Davidović, ugostila mlade šahistkinje, Milanu i Mašu Babić iz Teslića

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Jasmina Davidović, danas je, tokom prijema za devetogodišnje šahistkinje Milanu i Mašu Babić iz Teslića, poručila da je potrebno šah uvesti u škole u Srpskoj, kako bi što više bio približen mladim.
Davidovićeva je izrazila zadovoljstvo postignutim uspjesima sestara Babić koje su učestvovale na više od 50 šahovskih turnira u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, te osvojile 23 zlatne, 21 srebrnu i osam bronzanih medalja.

Ona je istakla da je planirano da se ove godine šah uvrsti kao sedma sportska disciplina u okviru Malih olimpijskih igara, te dodala da od prošle godine u Banjaluci postoji šahovska liga u koju su uključene sve osnovne i srednje škole.

“Cilj nam je da se mladi bave šahom, koji je i sportska i intuitivna disciplina koja pomaže njihov razvoj u svakom smislu”, rekla je Davidovićeva.

Prema njenim riječima, Ministarstvo porodice, omladine i sporta pružiće podršku sestrama Babić u njihovom daljem napredovanju jer su pokazale da imaju veliki talenat i da mogu prerasti u izvanredne šahistkinje.

Šahovski velemajstor iz Banjaluke, Milan Vukić, koji sestre Babić trenira mjesec dana, ocijenio je da one imaju izvanredan talenat i veliku budućnost.

“Takav talenat nisam imao u svojoj karijeri. Nadam se da će mlade šahistkinje podržati šira društvena zajednica jer roditelji nisu u mogućnosti da sami finansiraju takmičenja koja su skupa”, rekao je Vukić.

On je istakao značaj ove discipline koja se širom svijeta uvodi u škole kako bi djeca razvijala logičke i strateške sposobnosti.

Milana i Maša Babić rekle su da ih je prvim potezima u šahu naučila mama, te da u Šahovskom klubu “Mladost” u Tesliću već tri godine gaje ljubav prema ovom sportu.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net