18/01/2018 15:11
NAJNOVIJE VIJESTI
ZTC Banja Vrućica ulaže u razvoj vanpansionske ponude

ZTC Banja Vrućica ulaže u razvoj vanpansionske ponude

Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica planira da u skorijoj budućnosti uloži oko 2 mil KM u izgradnju restorana i banket sale u okviru postojeg kompleksa. Riječ je dijelom o nadogradnji, a dijelom o izgradnji potpuno novih sadržaja. Kako su za portal eKapija rekli iz ZTC Banja Vrućica, banket sala će biti izgrađena na mjestu sadašnje balon sale, a dio restorana, tačnije kuhinja sa kafeom, na mjestu postojećeg motela.
– Kapacitet banket sale bio bi oko 400 mjesta, u zavisnosti od postavke, dok bi kapacitet restorana bio 160 mjesta. Ukupna površina planiranog restorana je više od 570 m2, a banket sale 540 m2 – navode u Banji Vrućici.
Restoran Kiseljak sastojaće se od kafeterije i sale restorana. Osim toga, uz objekat je u ljetnom periodu planirana bašta ukupnog kapaciteta oko 90 mjesta.

– Centralni dio objekta čini kuhinja s pratećim sadržajem, kapaciteta 500 obroka po satu. Kuhinja ukupne površine 538 m2 je povezana sa restoranom i banket salom, a uz nju su smještene kotlovnica i klima komora za potrebe kompletnog objekta – ističu u Banji Vrućici.
Banket sala namijenjena je za organizovanje vjenčanja, krštenja, kompanijskih zabava, koktela, mature i drugih vrsta proslava, te za sportska okupljanja i razna kulturno-umjetnička dešavanja. Za organizaciju određenih događaja trenutno se koristi balon sala.
– Uz banket salu smještena je natkrivena bašta kapaciteta 190 mjesta. Planiranom objektu je omogućen i pješački i kolski prilaz s postojeće saobraćajnice. Postojeće pješačke staze se zadržavaju, te djelomično rekonstruišu da bi se prilagodile novom objektu. Neposredno uz objekat predviđen je parking prostor sa 35 mjesta.

Novi sadržaji u Banji Vrućici biće namijenjeni kako gostima hotela za organizaciju raznih događaja, tako i onima koji nisu njihovi gosti. Oni će, poručuju iz ovog centra, imati mogućnost zakupa banket sale

Izgradnja teniskih terena 

U Banji Vrućici, osim toga, najavljuju i gradnju teniskih terena. Kažu da je taj projekat dio cjelokupne vizije za poboljšanje vanpansionske ponude.
– Riječ je o zasebnom projektu, ali je zbog neophodnosti izmjene regulacionog plana ova investicija objedinjena sa rekonstrukcijom motela Kiseljak. Predviđeno je da se izgrade dva nova teniska terena na podlozi šljaka, kao i teren za odbojku na pijesku.
Ukupna bruto površina planiranih teniskih terena, bez pristupnih staza i popločane površine, iznosi oko 1.210 m2, dok će površina oko terena biti uređena stazama, klupama za sjedenja i drvoredima.

Čekanje na građevinsku dozvolu 

U ZTC Banja Vrućica ističu da su do sada imali problema sa realizacijom ovih planova. Projekat je, kažu, tek u prvoj od četiri faze izmjene regulacionog plana, iako je zahtjev poslat još u februaru prošle godine.
– Iako je projekat završen, a novac za njegovu realizaciju obezbijeđen, ne možemo da počnemo njegovu realizaciju, jer to iz nekog razloga nije u interesu opštinskih vlasti. Kompletna procedura za dobijanje građevinske dozvole mogla se završiti za maksimalno šest mjeseci. Ovako, poslije jedanaest mjeseci, mi smo još na početku i ovim tempom izdavanje građevinske dozvole može trajati i nekoliko godina.

Kažu da je riječ o jednoj od najvećih investicija u posljednjem periodu, te da bi ona donijela posao za najmanje 15 ljudi.

V. Dž.  capital.ba

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net