Izvršili provale u pet porodičnih kuća na području opštine Teslić

0
1349

Policijska stanica Teslić, 16.11.2017. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv F.A. sa područja opštine Modriča, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Teška krađa“, i protiv A.A. sa područja opštine Modriča za kojeg postoji osnov sumnje da je zajedno sa prvoprpijavljenim F.A. izvršio pet krivičnih djela „Teška krađa“.

Za prijavljene F.A. i A.A. postoji osnov sumnje da su u periodu od 18.10.2017. godine do 01.11.2017. godine, izvršili provale u pet porodičnih kuća na području opštine Teslić, na način da su uz upotrebu fizičke snage i podesnog predmeta nasilno otvarali vrata i prozore na porodičnim kućama oštećenih, a potom kroz načinjen otvor ulazili u unutrašnjost, prilikom čega su nakon izvršene premetačine otuđivali novac, nakit i druge predmete.

Na ovaj način prijavljeni su oštećenim licima sa područja opštine Teslić pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 3.600,00 KM.

Za prvoprijavljenog F.A. postoji i osnov sumnje da je tokom druge polovine septembra 2017. godine, u Tesliću izvršio provalu u porodičnu kuću vlasništvo S.D. koji se nalazi na privremenom radu u inostranstvu, odakle je nakon izvršene premetačine otuđio trofejni pišolj i druge predmete, čime je oštećenom S.D. pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 3.000,00 KM.

CJB DOBOJ