21/01/2018 15:34
NAJNOVIJE VIJESTI
Bez vrtićkih grupa u teslićkim naseljma Pribiniću i Đuliću

Bez vrtićkih grupa u teslićkim naseljma Pribiniću i Đuliću

TESLIĆ – Javna predškolska ustanova “Palčić” iz Teslića nije u mogućnosti da i ove godine organizuje vrtićke grupe u prostorijama osnovnih škola u Pribiniću i Đuliću, za šta je u okviru projekta “Socijalizacija djece u ruralnim područjima” dobila saglasnost resornog ministarstva, rekla je direktor obdaništa Sandra Prpoš.

Prpoševa je na današnjoj konferenciji za novinare istakla da ove godine, uprkos velikoj zainteresovanosti roditelja sa tog područja, nisu naišli na razumijevanje direktora osnovnih škola “Stevan Dušanić” u Pribiniću i “Ivo Andrić” u Đulićima da se u okviru njihovih objekata organizuju vrtićke grupe.

– Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske bilo je jasno u svom dopisu da u potpunosti podržava projekat i da škole mogu samostalno donositi odluke o učešću, poštujuću svoju organizaciju rada i najbolji interes djeteta, kao osnovno načelo definisano Programom predškolskog vaspitanja i obrazovanja – kaže Prpoševa.

Ona je dodala da je nedavno imenovana na mjesto direktora obdaništa i da pretpostavlja da je riječ o političkom uticaju na rukovodstvo navedenih škola.

– Nejasno je zašto su nijemi na poslate zahtjeve i nemaju razumijevanja za potrebe djece i roditelja. Ovo /konferencija za novinare/ je jedini način da upoznamo roditelje i javnost o navedenom problemu – poručila je Prpoševa.

Predsjednik Upravnog odbora Javne predškolske ustanove “Palčića” Branka Jotanović navodi da djeca iz Pribinića i Đulića zbog udaljenosti nisu u mogućnosti da dolaze u centralni objekat.

Ona je podsjetila da su prethodne godine vrtićke grupe naišle na dobar odziv u teslićkim naseljima Pribinić, Đulići, Čečava, Blatnica i Kamnica, da su grupe organizovane u učionicama koje su opremljene za tu namjenu projektima resornog ministarstva i lokalne uprave, da su se održavale u vremenu kada i redovna nastava, te da škole zbog njih nisu imale dodatne troškove.

Direktor Osnovne škole “Stevan Dušanić” u Pribiniću Olivera Jotanović nije odgovarala na poziv, dok direktor Osnovne škole “Ivo Andrić” u Đuliću Brano Peulić nije htio dati komentar.

Javna predškolska ustanova “Palčić” iz Teslića trenutno ima 170 korisnika.

Srna

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net