21/01/2018 15:34
NAJNOVIJE VIJESTI
Najskuplji sat na svijetu prodat za 17,7 mil USD

Najskuplji sat na svijetu prodat za 17,7 mil USD

Sat glumca Pola Njumena brenda Rolex Daytona prodat je na aukciji za 17.752.500 USD zbog čega je postao najskuplji sat ikada.

Aukcija je održana u Filipsu u Njujork Sitiju. Iako su mnogi očekivali da će ovaj sat oboriti rekord u cijeni, ipak nije se moglo predvidjeti da će to biti najveća ikada isplaćena cijena.

Nadmetanje je trajalo svega 12 minuta, a bilo je i zainteresovanih koji su se za njega borili putem telefona. U aukciji je učestvovalo više od 400 ljudi iz cijelog svijeta.

Čuveni holivudski glumac je ovaj sat dobio na poklon od svoje supruge, glumice Džoan Vudvord i smatran je “svetim gralom” među kolekcionarima satova.

– Mnogi misle da je ovo najbolji sat na planeti – rekao je Džef Hes, kolekcionar Roleks satova.

Njumen ga je uvijek nosio, a potiče iz 1980-ih godina. Kasnije ga je poklonio Džejmsu Koksu, bivšem momku svoje kćerke, 1984. godine, koji je uz savjet advokata odlučio da ga proda. U vrijeme kada ga je dobio na poklon njegova cijena je bila 200 USD.

Do sada najskuplji sat prodat na aukciji bio je Patek Filip 1518 od nehrđajućeg čelika, a izrađen je samo u četiri primjerka. Prodan je prije godinu dana u Filipsu, u Ženevi. RTRS

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net