Banja Vrućica ponovo ruši rekorde u posjećenosti

0
1636

Posjetioci su u Banji Vrućici u prvih devet mjeseci 2017. godine ostvarili više od 170.000 noćenja i na taj način popravili prošlogodišnji rekord u istom periodu. Time je još jednom potvrđena liderska pozicija Banje Vrućice u oblasti turizma u RS i prepoznatljivost u regionu.

Najveći broj noćenja ostvaren je na bazi zdravstvenog programa, a ove godine u Banji Vrućici bilježe i rast posjeta na osnovu poslovnog i rekreativnog programa.

– Povjerenje koje nam gosti poklanjaju dolaskom u naš kompleks ne shvatamo olako. Naša su nastojanja da boravak svakom od njih učinimo što ugodnijim i da na taj način opravdamo epitet elitnog turističkog kompleksa – kazao je generali direktor ZTC Banja Vrućica Aleksandar Radošević.

Najveći broj gostiju i ove godine dolazi iz RS, Hrvatske, FBiH i Srbije. Broj gostiju iz Srbije i Hrvatske ove godine je u porastu u odnosu na prošlu, a iz zapadnoevropskih zemalja evidentan je rast broja posjetilaca iz Njemačke i Švajcarske.

– Ponosni smo na činjenicu da je učešće Banje Vrućice u ukupnom broju noćenja u RS veće od 25%, što samo po sebi govori o značaju našeg kompleksa na republičkom, a da ne govorimo o lokalnom nivou – istakao je Radošević.

GLAS SRPSKE