18/01/2018 10:32
NAJNOVIJE VIJESTI
Sestre Babić Maša i Milana, odbranile titulu šampiona

Sestre Babić Maša i Milana, odbranile titulu šampiona

Juče je 14. oktobra u Banjaluci, u OŠ “Ivo Andrić”,u organizaciji Škole šaha “Skakač” Banja Luka odigran šahovski turnir  “19. otvoreno prvenstvo za djecu do 9 godina starosti”. 

Sestre Babić Milana i Maša iz Teslića, učenice IV razreda JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Teslić odbranile su titulu šampiona. Sestre su svih 7 partija odigrale bez poraza a međusobno su sklopile “Remi”. Milana je sa osvojenih 6½ poena uz  dodatne kriterijume zauzela prvo mjesto, koliko je imala i njena sestra Maša koja je zauzela drugo mjesto. Treće mjesto je zauzeo Andrija Škobo iz Banja Luke.

Pobjedniku su pripali prelijep pehar i statua skakača, tradicionalni poklon velemajstora Borkija Predojevića, zlatna medalja i šahovska literatura. Maša je nagrađena srebrnom medaljom, diplomom i šahovskim knjigama. Milana je jedna od rijetkih igrača koji je od 1999, od kada se igraju ovi turniri, ostvarila dvostruki trijumf. 

Na ovom tradicionalnom turniru uz pravo učešća učenika svih osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine,  nastupila su rekordna 32 igrača iz osnovnih škola iz Doboja, Teslića, Prijedora, Viteza, Dervente, Trna, Bronzanog Majdana, Lamovite i Banjaluke, među kojima je bilo 6 djevojčica. Mladi šahisti su imali po 10 minuta za razmišljanje tokom partije i bonus od 5 sekundi za svaki povučeni potez. Ukupno je odigrano 112 partija, u kojima je viđeno samo 14 remija!

Pravdu je dijelio Nemanja Šipka, FIDE sudija, dok je nagrade uručio i takmičenje zatvorio Borislav Predojević rukovodilac Škole šaha “Mat” iz Teslića. 

Napominjemo da je turnir posjetio i velemajstor Milan Vukić iz Banja Luke, četvorostruki prvak Jugoslavije i šahovska legenda na ovim prostorima.

Izvještaj sa turnira možete pogledati u ponedjeljak oko 7.30, u Jutarnjem programu RTRS-a.

TESLIĆ ONLINE

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net