TESLIĆ: Dodik prisustvovao sastanku proširenog Opštinskog odbora SNSD-a

0
1140

TESLIĆ – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je u Tesliću da promoviše politiku SNSD-a koja zagovara jačanje institucionalnih kapaciteta Republike Srpske i da je samostalna Srpska u okviru dejtonske BiH prva faza u njenoj samostalnosti.

Dodik, koji je večeras u Hotelu “Kardijal” prisustvovao sastanku proširenog Opštinskog odbora ove stranke, naglasio je da se zalaže za stabilan i čvrst SNSD.

On je naveo da SNSD ima vlast u 44 lokalne zajednice u Republici Srpskoj, a Teslić je jedna od opština u kojoj nisu na vlasti zbog, kako je naveo, teslićkog DNS-a koji se, koristeći resurse na republičkoj vlasti, priklonio vladajućoj koaliciji sa SDS-om.

– SNSD u Tesliću je dobra organizacija i došao sam da podržim njihov rad, rukovodstvo i namjeru da svako ko je kolebljiv ili nastupa suprotno interesima naše partije bude udaljen iz SNSD-a – naglasio je Dodik.

On je najavio podnošenje tužbe zbog lažnog predstavljanja i korišćenja naziva u Skupštini opštine Teslić pod nazivom “SNSD plus”, jer Statut ove partije ne poznaje ovakvo djelovanje, te pozvao tri odbornika da se u narednih sedam dana vrate u teslićki SNSD.

Dodik je naglasio da lokalni SNSD može postići mnogo u opštini Teslić i podsjetio da je SNSD u prethodnom periodu podržao sanaciju mnogih objekta i infrastrukturnih radova.

Predsjednik teslićkog SNSD-a Dragan Bogdanić rekao je da će ova stranka iduće godine obezbijediti komotnu izbornu pobjedu.

Bogdanić je naveo da je večeras upoznao Dodika o situaciji u Tesliću, te negirao da je ova stranka remetilački faktor u razvoju te lokalne zajednice.

On je naglasio da teslićki odbor SNSD-a može lako obezbijediti većinu u lokalnoj skupštini, ali da to neće uraditi po svaku cijenu i sa ljudima sa kojima ne bi bio srećan da su uz ovu stranku.

SRNA