21/02/2018 20:09
NAJNOVIJE VIJESTI
Dodik u posjeti Destilaciji Teslić- riješiti problem sa isporukom sirovine

Dodik u posjeti Destilaciji Teslić- riješiti problem sa isporukom sirovine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je posjetio Hemijsku industriju Destilacija u Tesliću.

Direktor Destilacije, Novo Škrebić rekao je nakon sastanka sa predsjednikom da ovo preduzeće ima problem sa nabavkom sirovine.

– Imamo problem sa isporukama sirovine od strane dobavljača. Zalihe naše sirovine kreću se od dva do osam dana – rekao je on.

Škrebić je naglasio da uprkos tome, Destilacija radi uspješno u kontinuitetu, ali da bi zaustavljanje proizvodnje bilo pogubno za preduzeće i same radnike.

– Imamo jake izvozne ugovore, izvozom ostvarujemo 11 miliona KM na godišnjem nivou. Svako zaustavljanje proizvodnje bilo bi pogubno – rekao je on.

Predsjednik Srpske je rekao da je upoznat sa problemom nabavke sirovina u ovom preduzeću, te da taj problem mora biti riješen što prije.

– Ovdje je u pitanju nepoštovanje ugovora o isporuci sirovine. Naredne sedmice organizovaćemo sastanak sa odgovornim subjektima i to mora biti riješeno. Vlada Srpske je donijela zaključke vezane za isporuku sirovina, a vidimo da se ugovori ne poštuju, a to ne može tako. Јavna preduzeća moraju da poštuju ugovore koje su sklopila – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da problem snabdijevanja drvoprerađivača postoji širom Srpske, te najavio da će lično sagledati situaciju i pokušati da organizuje cijeli proces istraga, jer je nemoguće da postoji dovoljna količina sirovina, da postoji sječa, a da ne mogu da budu pokrivene planirane i ugovorene obaveze.

– Očigledno da postoje neke druge stvari, korupcija, nepoštivanje ugovora i lopovluk koji se mora izbiti. Ne zanima me ko je iz SNSD-a, DNS-a, ali oni koji ne budu poštivali zaključke Vlade mogu da se pakuju – poručio je predsjednik Srpske.

Sastanku u Tesliću prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Srpske Dragutin Škrebić.

Hemijska industrija Destilacija je osnovana 1896. godine i regionalni je lider u proizvodnji drvnog uglja, briketa, sirćetne kiseline i sirćeta.

SRNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net