Otvaranje dionice autoputa Banjaluka-Doboj(RTRS od 14.00)

0
1545

Danas će biti otvorena dionica auto-puta “9. januar” od Mahovljana do Drugovića, duga 10 kilometara. Svečanosti će prisustvovati predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić.

Svečanosti će prisustvovati i premijerka Željka Cvijanović i predstavnici političkog, javnog i kulturnog života Srpske i Srbije, te gosti iz regiona i građani.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović obratiće se danas na ceremoniji otvaranja dionice auto-puta “9. januar” od Mahovljana do Drugovića, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Na dionici autoputa koji će danas biti otvorena, izgrađeno je i 16 objekata, među kojim su tri najznačajnija: vijadukt Mahovljani, vijadukt Laktaši 2 i most Vrbas.

Obim posla na autoputu “9. januar” prevazilazi sve dosadašnje građevinske poduhvate u Republici Srpskoj, a kvalitet dosad obavljenog posla u svakom segmentu građevinarstva na nivou je svjetske prakse u niskogradnji.

Ideja je da prije zimskih uslova vozačima bude omogućeno da izbjegnu put preko oštrih krivina i dugih uspona Tutnjevca, na kojima su učestale saobraćajne nesreće.

Svečanost je planirana za 14.00 časova, a prenos možete pratiti na programu Televizije Republike Srpske.

RTRS