Zašto je Lopov iz SDS-a otišao u SNSD?

0
1360

Bogdan Đukić poznatiji po svom nadimku Lopov, inače odbornik u teslićkom parlamentu, priključio se lokalnom SNSD-u. Iako je transfer ozvaničio i fotografijom sa predsjednikom Dodikom, izjavu je najprije obećao, a onda rekao da danas za to nema vremena.

U doskorašnjem taboru tajac. Novinari su tamo zatekli čistačicu i sekretara.

– Ja nisam ovlašten da dajem izjave pošto sam tehničko lice. Mislim da samo gospodin Miličević može – rekao je sekretar.

Miličević se nije javljao na telefon. Iz njegove pres službe kažu da se neće oglašavati, a to bi mogli narednih dana na konferencoji za novinara. Zato su u lokalnom SNSD-u još jednog preletača rado dočekali. U proteklih mjesec dana to je drugi SDS-ovac kojeg su primili pod skute.

– Ja mislim da je njemu bilo dosta jednoumlja i partije koja se vodi samo iz jedne kuće. U svakom slučaju to je veliki podstrek za nas. Ja mislim da je ovim prelaskom pokrenut domino efekat prije svega zahvaljujući Draganu Saviću koji se odvažio na to – kaže Igor Bošnjak, sekretar OO SNSD Teslić.

Đukićev transfer mnoge Teslićane je ipak iznenadio jer je kažu više od dvije decenije politički i prijateljski vezan za Miličevića. Ipak su jednoglasni da je u pozadini interes.

Spekuliše se da bi još neki SDS-ovci mogli Đukićevim putem, a i podrška SDP-ovog potpredsjendika lokalne skupštine aktuelnoj većini navodno je upitna. SNSD bi tako mogao do onoga što nije uspio na proteklim izborima, do skupštinske većine.

Iako su uvjereni je već imaju sačekaće narednu sjednicu. Miličević je ranije na svoju stranu uspio da pridobije troje SNSD-ovih odbornika, a zasjedanje narednog četvrtka pokazaće ima li još većinu.

Izvor: ATV BL