17/12/2017 09:00
NAJNOVIJE VIJESTI
Кремљ: „Телефонски тероризам“ у Русији, Путин обавештен

Кремљ: „Телефонски тероризам“ у Русији, Путин обавештен

Серију телефонских позива са лажним дојавама о бомбама у руским градовима званични Кремљ је окарактерисао као „телефонски тероризам“, а руски предесдник Владимир Путин је обавештен о догађајима.

„Ово је, без сумње, телефонски тероризам, телефонски хулиганизам. Председник је, наравно, уредно обавештен“, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков поводом лажних дојава о бомбама у свим већим руским градовима, преноси Тасс.

Како преноси Ројтерс, Песков је рекао да Кремљ предузима неопходне кораке за идентификацију одговорних.

Како је Тас с претходно известио, извор из служби за ванредне ситуације руске престонице је изјавио да је већина јучерашњих претрага у зградама у Москви показала да су дојаве о постављању бомби у тим објектима биле лажна узбуна.

„У овом тренутку, претраге у већини објеката су завршене или се приводе крају. Ништа сумњиво није пронађено ни у једном објекту“, рекао је извор руске агенције, који није именован.

Хитне службе су саопштиле да је због више од 100 анонимних дојава о бомбама за неколико сати, више од 50.000 особа евакуисано и додале да су полиција, заједно са псима трагачима, и деминери претраживали средње школе, универзитете, трговинске центре, железничке станице, аеродром и хотеле.

Међу локацијама на којима су наводно биле постављене бомбе су, како је наведено, све три највеће железничке станице у главном граду Русије, више од 12 трговинских центара, укључујући и један надомак Црвеног трга и најмање један универзитет.

За лажне дојаве о тероризму, указује се, законом је прописано до пет година затвора, а започето је и неколико полицијских истрага.

Постоји и могућност да починиоци користе снимљене поруке и машине за аутоматско позивање, што би могло да створи потешкоће у проналажењу правих криваца.

Русију тресе епидемија лажних дојава о бомбама ове недеље, а безбедносне службе су саопштиле да је више од 45.000 људи евакуисано са јавних места из 22 града широм Русије.

„Раша тудеј“ је јуче тврдио да позиви изгледа долазе из Украјине.

POČETNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net