Partizane, igraj za “Grobare”, za Srbiju! (20.45)

0
1041

Već posle tri odigrane utakmice u novoj sezoni fudbaleri Partizana večeras igraju onu najvažniju, onu koja sa sobom nosi plasman u grupnu fazu LE i šansu za plasman u Ligu šampiona.

gol600273558020140715215312

Vicešampion Srbije večeras igra verovatno najvažniju u takmicu u sezoni koja praktično još uvek nije ni počela.

Fudbaleri Partizana ispred sebe imaju revanš susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona a samo pobeda crno-belima garantuje da će na jesen igrati u grupnoj fazi jednog od dva evropska takmičenja.

Utakmica sa Ludogorecom predstavlja rimejk revanša trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona iz minule sezone kada je šampion Bugarske posle razgradskih 2:1 slavio i u Beogradu, rezultatom 0:1.

Imajući u vidu da je Partizan ove godine iz prvog meča poneo remi bez golova, crno-bele od plasmana u plej-of fazu kvalifikacija za LŠ, a samim tim i u grupnu fazu LE, deli bilo kakva pobeda.

Protiv Partizana će večeras biti mnogo toga. Pre svega crno-beli moraju da se izbore sami sa sobom, zatim je tu pritisak koji se nameće sam po sebi jer klub zaista može mnogo da profitira ukoliko Ludogorec večeras padne u Beogradu.

Ako se pristimo prošlosezonskog duela dva kluba na stadionu u Humskoj videćemo da je Partizan bio jako blizu pobede iako se mora priznati da su i Bugari tokom 90 minuta igre mogli do gola koji su na kraju postigli sa bele tačke.

Kada poredimo kvalitet ekipe Partizana u odnosu na prethodnu i sadašnju sezonu reklo bi se da je tim Marka Nikolića u prednosti u odnosu na onaj koji je vodio Vuk Rašović. Ekipa se je već neko vreme na okupu a u svojim redovima ima iskusne igrače kakvi su Saša Ilić, Nikola Drinčić i Danko Lazović koji bi večeras i mogli da budu prevaga.

Marko Nikolić ne može da računa na povređenog Danila Pantića a ni Branko Ilić nije u konkurenciji za mesto u startnoj postavi zbog činjenice da je tek nedavno stigao u klub. Danko Lazović i Andrija Živković spremni su da počnu utakmicu a nema sumnje da će strateg crno-belih od svojih izabranika večeras tražiti da strpljivom igrom dođu do rezultata.

Partizan bi trebalo da nastupi u formaciji 4-4-2 u sledećem sastavu:


Milan Lukač, Miroslav Vulićević, Vladimir Volkov, Branislav Trajković, Vojislav Stanković, Nikola Drinčić, Darko Brašanac, Saša Ilić, Andrija Živković, Danko Lazović, Petar Škuletić

Utakmica počinje u 20 časova i 45 minuta.

Izvor: Sportske.net