Terzić: “Preti nam gašenje Crvene zvezde”

0
1042

Trenutno prvi čovek FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić ocenio je da se Zvezda nalazi pred gašenjem i da ne postoji mogućnost da izmiri dugovanja u roku koji je FSS postavio pred nju.Vršilac dužnosti generalnog sekretara FK Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da taj fudbalski klub ni za dodatnih 30 dana neće moći da plati dugovanja prema bivšim igračima i klubovima, da je na korak od gašenja i da Fudbalski savez Srbije mora da promeni kriterijume.

terzic-lalat280777020140728224716

Zvezda ima 4,9 miliona evra duga prema bivšim igračima i klubovima na ime obeštećenja. U tu sumu, koju bi nesporno trebalo da izmirimo spada 1,5 miliona evra izvršnih presuda, što znači da su se odredjeni igrači i klubovi obratili disciplinskom sudiji koji je doneo presudu da dok ne izmirimo te obaveze, ne možemo da registrujemo nove igrače. Znači, 3,4 miliona evra još nije ni došlo do sudije“, rekao je Terzić za “Novosti”.

Fudbalski savez Srbije dao je dodatni rok od 30 dana fudbalskim klubovima da izmire svoja dugovanja. Pored Zvezde, radi se o OFK Beogradu, Napretku i Mladosti iz Lučana.

To nije realno. Kao što nije realno ni da to bude kriterijum za dobijanje licence. Imam utisak da je FSS ‘zategao’ kao da smo u Švajcarskoj. Mora da promeni kriterujume. FSS preteruje, pravi se fama. U narednih 30 dana niti će Crvena zvezda, niti preostali klubovi izmiriti dugovanja“, rekao je Terizć.

Terzić je istakao da će klub regulisati pravosnažne presude kako bi mogao da registruje nove igrače.

I ako to ne učinimo Crvena zvezda bi trebalo da se takmiči. Isplatiće se kad dođu srećnija vremena. Nije primereno da angažujemo nove igrače, dok se ne izmire stari dugovi. Registracija je jedna tema, a dobijanje licence nešto drugo“, rekao je on i dodao da je klub “bez dinara” doveo devet novih igrača.

Bivši predsednik FSS rekao je da se zalaže da se uslovni karakter licence primeni na celu sezonu i da ne strepi.

Taman posla da nekog izbace posle 30 dana. Ne strepim, nije Crvena zvezda moja svojina. Rekao sam na sastanku da se ne držimo svega kao pijan plota, država nam je pred bankrotom. Fudbal se u Beogradu i Srbiji igrao i u vreme Drugog svetskog rata, pod okupacijom. Sada je došao neko pametan da kaže da se neće igrati kako bi se primenio pravilnik“, rekao je Terzić.

Moramo da se stegnemo, Berlin je 1945. godine sravnjen sa zemljom, pa su se iz pepela izdigli snagom i energijom. Ako ne budemo Nemci u glavama, preti gašenje Crvene zvezde. U najtežoj je situaciji od osnivanja. Radimo na registraciji igrača i da budemo šampioni. Dajemo maksimum, ali su problemi daleko ozbiljniji nego što smatra javnost, FSS i neki zaposleni“, dodao je Terzić.

Takmičenje u novoj sezoni u Superligi Srbije počinje predstojećeg vikenda.

IZVOR/BETA (SPORTSKE.NET)