Načelnik Teslića saslušan zbog falsifikovanih kartica za parking (VIDEO)

0
1138

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević saslušan je u MUP-u Republike Srpske. Nakon dva sata saslušanja, nije otkrio u kom svojstvu i zbog čega…

Nezvanično, Miličević je saslušan u svojstvu osumnjičenog i protiv njega će biti podnesen izvještaj zbog nesavjesnog rada u službi u slučaju “Parking servis”.

U 13 časova Miličević je ušao i oko 15 konačno izašao. Nakon saslušanja u MUP-u, Miličević javnosti nije objasnio razloge dolaska, niti u kom svojstvu je govorio.

– Istražni organi rade svoj posao i ja nemam nikakav problem sa tim. Potpuno sam relaksiran i treba to da rade. Nije primjereno davati bilo kakve izjave za proces koji je u fazi istrage. Kad se sve okonča i podvuče crta, moćićemo o tome razgovarati. Dakle, ponavljam, organi treba da rade svoj posao, ja im zaista vjerujem, toliko – naveo je Miličević.

Za razliku od Miličevića, o razlozima njegove posjete MUP-u govorio je prvi čovjek PDP-a Branislav Borenović. S obzirom na to, da je Miličević predsjednik Glavnog odbora SDS-a, Borenović tvrdi, riječ je o obračunu sa političkim neistomišljenicima.

– Sa nama nije kolega Milićević koji je u policiji i daje izjavu. On danas daje izjavu vezano za neke karte, parking karte u iznosu od nekoliko hiljada maraka. I, ponavljam, ne želim uopšte da se miješam u rad pravosudnih institucija – naveo je Borenović.

Borenović tvrdi da se protiv Milečevića vodi hajka iza koje stoji predsjednik teslićkog SNSD-a Dragan Bogdanić, koji
je prošlog vikenda na konferenciji za novinare na adresu Miličevića uputio niz optužbi, za koje kaže da do danas nisu demantovane. Јedna od brojnih je i ona koja se tiče parking servisa.

“Načelnik nije reagovao kako je trebao, da mu je ukazivano na nepravilnosti koje se rade. Kao što sam rekao na pres konferenciji, da mu je ukazano i ovo što je radio sa javnim nabavkama kada je u pitanju izgradnja puteva i vodovodne mreže da nije rađeno po zakonu. Tako mu je isto ukazano i na falsifikovanje parking karata:.On nije na to reagovao i sada za to snosi odgovornost”, naveo je Dragan Bogdanić, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Teslić.

Podsjećamo, 24. avgusta u Tesliću je uhapšen Siniša Gavrić, šef Parking službe, osumnjičen za pronevjeru i zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja. Osumnjičen je da je u posljednjih pet godina izrađivao i prodavao falsifikovane kartice za parking, kojima je opština oštećena za oko 100 hiljada maraka. Opozicija u Tesliću tvrdi da je načelnik znao za nezakonitosti, ali da ništa nije preduzeo da ih spriječi.

Izvor:RTRS