TESLIĆKA LOKALNA VLAST NE POŠTUJE INSTITUCIJE SRPSKE

0
1182
ТЕСЛИЋ, 2. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Општинског одбора СНСД-а Теслић Драган Богданић, предсједник Општинског одбора СРС – Војислав Шешељ Предраг Маркочевић, предсједник Општинског одбора СП Теслић Драгутин Шкребић и потпредсједник Уједињене Српске Душан Стојчић на конференцији за новинаре.

Glavni grad Republike Srpske je Banjaluka i odbacuje se svako nepoštovanje njenih institucija, kao što to radi lokalna vlast u Tesliću, rečeno je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare predsjednika teslićkih odbora SNSD-a, SP-a i SRS-a – Vojislav Šešelj, te Ujedinjene Srpske.
Zajednički stav ovih stranaka je da nepoštovanje institucija Srpske vodi njenoj unutrašnjoj destabilizaciji, a kao štetna odbacuje se “rovovska” politička podijeljenost u Tesliću koju, kako navode, sprovode političke stranke koje čine lokalnu vlast.

Izražena je zabrinutost zbog povećane korupcije i kriminalizacije lokalnih organa i pozane nadležne institucije da sprovedu istragu.

Predstavnici lokalniih odbora SNSD-a, SP-a i SRS-a – Vojislav Šešelj, te Ujedinjene Srpske najavili su zajedničko djelovanje u narednom periodu jer su, kako navode, opšti izbori naredne godine ocijenjeni kao vrlo važni za ovu lokalnu zajednicu.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Teslić Dragan Bogdanić rekao je da je za građane ove opštine važna opredijeljenost da se štite interesi Republike Srpske i Teslića.

On je pozvao načelnika opštine Milana Miličevića da se oglasi o sumnjivim aktivnostima oko poslova javnih nabavki.

Bogdanić je izrazio sumnju da je lokalni budžet za održavanje saobraćajnica u prošloj godini uskraćen za 170.000 KM, a ove za 30.000 KM, sumnjivim aktivnostima preduzeća “Niskogradnja” i “Planum”.

Predsjednik Opštinskog odbora SRS – Vojislav Šešelj Predrag Markočević upozorio je da opozicioni odbornici u lokalnoj skupštini nemaju mogućnost medijskog nastupa i upozorio da je budžet Srpske na ime neuplaćivanja vodnih naknada po osnovu eksplatacije šljunka oštećen u iznosu od oko 500.000 KM.

On je iznio podatak da u proteklih pet godina lokalna preduzeća nisu uputila zahtjev za izdavanje dozvole za eksploataciju šljunka “Vodama Republike Srpske”.

Predsjednik Opštinskog odbora SP Teslić Dragutin Škrebić od načelnika Miličevića očekuje da javno prezentuje podatke oko aktivnosti na uvođenju holandskog investitora u industrijsku zonu “Lanara”, za koju je naveo da ni poslije pet godina od prenosa vlasništva sa Srpske na opštinu nije stavljena u funkciju.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Dušan Stojčić ukazao je na probleme oko zajedničke komunalne potrošnje, nezadovoljan njenom realizacijom i nadzorom nad komunalnim preduzećem koje ih realizuju.

On je naveo podatak da se zelene površine i pranje ulica ne održavaju, iako su budžetom predviđena sredstva od 70.000 KM i 100.000 KM.

SRNA