20/02/2018 07:10
NAJNOVIJE VIJESTI
TOKOM VIKENDA 22. “OVNOVIJADA”

TOKOM VIKENDA 22. “OVNOVIJADA”

Na platou Vučje planine u Tesliću tokom vikenda biće održana 22. Privredno-turistička manifestacija “Ovnovijada”.
Manifestaciju organizuju opština Teslić i opštinska Turistička organizacija u okviru “Teslićkog ljeta 2017”, s ciljem da “Ovnovijadi” vrate stari sjaj i podstaknu privredno-kulturnu saradnju nekoliko susjednih opština.

Ovogodišnja manifestacija će, osim zabavnog i takmičarskog dijela, imati edukativni, turistički i motivacioni karakter u nastojanju da se oživi stočarska proizvodnja u ovim krajevima, kroz smotre i izložbe, saopšteno je iz opštine Teslić.

U okviru sportskih aktivnosti, za sutra je predviđen turnir u malom fudbalu, bacanje kamena s ramena, borba na brvnu, skok u dalj, takmičenje u pravljenju lovačkog kotlića.

U nedjelju, 3. septembra, biće održana izložba i ocjena stada ovaca, sira, eksponata kućne radinosti i nadmetanje ovnova, a biće prikazane i tradicionalne igre i običaji.

Izvor:Srna

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net