16/12/2017 12:21
NAJNOVIJE VIJESTI
SESTRE BABIĆ IZ TESLIĆA OSVOJILE I BEOGRAD
foto arhiva

SESTRE BABIĆ IZ TESLIĆA OSVOJILE I BEOGRAD

Dana 26.08.2017. godine u Beogradu, u porti hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Batajnici održan je 6.Memorijalni pozivni šahovski turnir mladih “Branko Bogovac” organizovan od strane Šahovskog kluba Gliga iz Batajnice.

Ovom prilikom snage su odmjerili najbolji šahisti i šahistkinje iz cijele Srbije. Zahvaljujući predstavnicima ŠK Gliga, sestre Maša i Milana Babić iz Teslića su učestvovale na ovom turniru u grupi djevojčica do 10 godina.

Sestre su ovaj turnir odigrale bez poraza a međusobno su drugarski sklopile remi tako da je Milana iz 7 partija sakupila 6,5 poena a Maša 5,5 poena. Maša i Milana su ovom prilikom pobijedile višestruku prvakinju Srbije Denić Hanu, što dovoljno govori o radu i spremnosti ovih djevojčica.

Milana je zasluženo osvojila prvo mjesto, zlatnu medalju i prelijep pehar.Maša je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju a posebno ju je obradovala diploma za Fair play igrača koju je dobila od direktora turnira.Nagrađene se robnim nagradama. U narednom periodu sestre Babić očekuje niz značajnih turnira u Bosni i Hercegovini kao i svakodnevni rad sa ciljem osvajanja FIDE titule.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net