SESTRE BABIĆ IZ TESLIĆA OSVOJILE I BEOGRAD

0
1426
foto arhiva

Dana 26.08.2017. godine u Beogradu, u porti hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Batajnici održan je 6.Memorijalni pozivni šahovski turnir mladih “Branko Bogovac” organizovan od strane Šahovskog kluba Gliga iz Batajnice.

Ovom prilikom snage su odmjerili najbolji šahisti i šahistkinje iz cijele Srbije. Zahvaljujući predstavnicima ŠK Gliga, sestre Maša i Milana Babić iz Teslića su učestvovale na ovom turniru u grupi djevojčica do 10 godina.

Sestre su ovaj turnir odigrale bez poraza a međusobno su drugarski sklopile remi tako da je Milana iz 7 partija sakupila 6,5 poena a Maša 5,5 poena. Maša i Milana su ovom prilikom pobijedile višestruku prvakinju Srbije Denić Hanu, što dovoljno govori o radu i spremnosti ovih djevojčica.

Milana je zasluženo osvojila prvo mjesto, zlatnu medalju i prelijep pehar.Maša je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju a posebno ju je obradovala diploma za Fair play igrača koju je dobila od direktora turnira.Nagrađene se robnim nagradama. U narednom periodu sestre Babić očekuje niz značajnih turnira u Bosni i Hercegovini kao i svakodnevni rad sa ciljem osvajanja FIDE titule.