Uhapšen šef Parking službe u Tesliću

0
1162

Siniša Gavrić, šef Parking službe u Tesliću, uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa zloupotrebama oko naplate parkinga u tom gradu, javila je Srpskakafe.

Kako je potvrđeno, Gavrića su uhapsili inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske nakon čega je sproveden u Banjaluku na dalju kriminalističku obradu.

– Akcija se sprovodi u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Doboju i usmjerena je na procesuiranja opštinskih službenika koji se dovode u vezu sa zloupotrebama oko naplate parkinga u Tesliću – rekla je portparol MUP-a Republike Srpske, Mirna Miljanović.

Kako saznaje Srpskakafe, istražioci su tokom dana pretresi Gavrićevu kuću i službenu kancelariju, te poslovne prostorije fotokopirnice i knjižare “Kopi centar”. Gavriću se na teret stavlja da je, zajedno sa još nekoliko osoba, u posljednjih pet godina odštampao veću količinu falsifikovanih parking kartica koje su potom prodavali čime su, na štetu opštine, pribavljena imovinska korist od oko 100 000 KM.

Inače, naplata parkinga u Tesliću vrši se putem karata koje se prodaju na trafikama i drugim objektima, a na kojima vozači sami označavaju vrijeme parkiranja.

Zbog zloupotreba sa parking karticama istražioci su i ranije izuzimali određenu dokumentaciju iz opštine Teslić.

Izvor: Srpskakafe