16/12/2017 16:19
NAJNOVIJE VIJESTI
IKEA razmatra otvaranje robne kuće u BiH

IKEA razmatra otvaranje robne kuće u BiH

Još je prerano da najavimo proširenje na BiH, ali razmatramo tu mogućnost, kazao je direktor IKEA-e za jugoistočnu Evropu Stefan Voneverbeke, na jučerašnjem otvaranju prve robne kuće švedskog lanca namještaja u Srbiji.

IKEA je odranije prisutna na tržištima Slovenije i Hrvatske, ali Bosnu i Hercegovinu uporno zaobilazi.

Voneverbeke je kazao za RTRS da su na redu dodatne prodavnice u Bukureštu i Ljubljani, pa će onda razmotriti ulazak u BiH. Prema njegovim riječima, faktori koji odlučuju su populacija i platežna moć građana.

– Imamo veliki broj kupaca koji dolaze iz Bosne i Hercegovine. Još je prerano da najavimo proširenje na BiH ali razmatramo to. Ne mogu da dam konkretan odgovor, ali bih volio pružiti mogućnost i kupcima u BiH da kupuju odličan namještaj po niskim cijenama – istakao je Voneverbeke.

IKEA prodavnica na tržištu Srbije je 400. u svijetu. Srbija je postala 49. država u kojoj švedska kompanija ima poslovne operacije i jedino novo tržište u 2017. godini.

e-kapija

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net