17/12/2017 08:52
NAJNOVIJE VIJESTI

Majka Bogdana Rakića ogorčena odlukom Okružnog suda u Doboju

TESLIĆ – Armina Jašarevića (24) i Branka Jurića (23) iz Teslića, koji su optuženi za zlostavljanje i mučenje mog sina Bogdana Rakića (19), počinjeno na planini Borja, srećemo skoro svaki dan nakon što su pušteni na slobodu. To je za “Nezavisne” izjavila Roberta Glancer, Bogdanova majka, koja je, kako kaže, ogorčena odlukom Okružnog suda u Doboju. “Po meni nije nimalo normalna stvar da zlostavljači hodaju slobodno i da ih srećemo skoro svaki dan. Ponosno prolaze ulicom uzdignute glave, kao da su napravili dobro djelo”, rekla je Glancerova za “Nezavisne”. Po njenim riječima, Bogdan je definitivno izgubio vid na desnom oku, a na lijevo vidi 70 odsto. “Nije sposoban da se samostalno kreće”, naglasila je Glancerova.

Iz Osnovnog suda u Tesliću za “Nezavisne” su potvrdili da je rješenjem Okružnog suda u Doboju od 28. aprila za optužene ukinut pritvor i određeno je da ih odmah puste na slobodu. Nastavak suđenja je za nekoliko sedmica. “Glavni pretres je odložen za 1. septembar”, rečeno nam je u Osnovnom sudu u Tesliću. Goran Nešković, advokat Jašarevića, smatra da je sudska odluka, po kojoj je Jašarević na slobodi, ispravna, što je, kako kaže, i stav Ustavnog suda BiH jer dvojno državljanstvo koje taj mladić ima nije razlog da bude u pritvoru. S advokatom Jurića juče nismo uspjeli stupiti u kontakt.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net