KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE: Kakva Zvezda? Strašna Zvezda! (VIDEO) (FOTO)

0
1061

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su prašku Spartu sa u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope na stadionu „Rajko Mitić“.

Sjajno su crveno-beli otvorili utakmicu, i ogromnim pritiskom, uz zaista frenetičnu podršku navijača, pa je već u 4. minutu rezultat mogao da bude 1:0, ali Boaći nije uspeo da pronađe nijednog saigrača na par metara od gola, da bi u nastavku akcije iz ofsajda upravo napadač iz Gane zatresao mrežu Dubravke, ali iz ofsajda.

Četiri minuta kasnije, ponovo sjajna akcija Zvezde, ali je Boaćijev šut jedan defanzivac gostiju izbacio, iako je prošla čuvara mreže Sparte.

U 13. mintu se isplatio sjajan početak, pošto je nakon faula nad Filipom Stojkovićem i slobodnog udarca koji je Kanga izveo veoma lukavo Boaći iskoristio pas za 1:0.

Do kraja prvog dela, mogao je Donald da poveća na 2:0, ali nije uspeo glavom da pogodi gol, dok je Sparta u završnici kontrolisala dešavanja na terenu, bez uspeha.

Drugo poluvreme Zvezda nije otvorila kao prvo, a ulazak Nemanje Radonjića umesto zvižducima ispraćenog Rikardinja uneo je živost među crveno-bele.

Ipak, u 64. minutu Sparta je imala dobru šansu, pošto je Le Talek loše procenio loptu, Janko lepo pokušao, ali nije uspeo da pogodi, nakon čega je Marakana ponovo proključala.

Naime, jednu loptu koju je dobio Boaći prosledio je do Kange, koji je prelepim udarcem povećao na 2:0.

Do kraja, mogao je i Radonjić da pogodi gol Sparte, ali je sjajan dribling i lep udarac kroz noge Dubravki završio na stativi.

Na kraju, Zvezda je sačuvala 2:0 i na revanš u Prag, koji je na programu za tačno sedam dana, nosi velikih 2:0.

hotsport.rs