Djeca iz Teslića otputovala u Bečiće

0
1493

Vlada Republike Srpske omogućila je u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske” u proteklih 17 godina ljetovanje na jadranskoj obali za oko 25.000 djece osjetljivih kategorija iz svih opština Srpske, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić.


Bogdanić je naveo da je Vlada Srpske za realizaciju ovog projekta, za koji je naveo da je najvredniji i i najopravdaniji, do sada izdvojila oko 20 miliona KM.

“Ove godine po drugi put djeca idu u Bečiće, do sada su bila u Kumboru”, rekao je Bogdanić, koji je jutros u Tesliću ispratio djecu iz ove opštine koji putuju na ljetovanje u Bečiće u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”.

Bogdanić je rekao da je riječ o jedinstvenoj prilici da se djeca na ovaj način socijalizuju i steknu nova prijateljstva.

Ove godine besplatno ljetovanje omogućeno je za ukupno 1.900 mališana u 14 smjena.

Direktor Centra za socijalni rad iz Teslića Ratko Markočević rekao je da iz Teslića putuje 43 djece iz socijalno ugroženih porodica, korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca sa posebnim potrebima kao i talentovana djeca, od kojih neka po prvi put idu na more.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević podsjetio je da djeca iz ove opštine već deset godina učestvuju u projektu.

Miličević je mališanama uručio i prigodni džeparac.

Projekat finansira Fond dječije zaštite Republike Srpske, uz participaciju Centra za socijalni rad i opštinske uprave Tesliću za troškove prevoza i za džeparac.

Izvor: SRNA