21/02/2018 19:57
NAJNOVIJE VIJESTI
Oduzeta 22 automobila vrijedna 110.000 KM

Oduzeta 22 automobila vrijedna 110.000 KM

Banjaluka – Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH, nakon pretresa na nekoliko lokacija u opštinama Tešanj i Teslić, privremeno su oduzeli 22 motorna automobila vrijedna 110.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju vozila iz EU u BiH, službenici UIO izvršili su provjere porijekla automobila i poslovanja pojedinih auto-otpada.

“Pronađeni automobili su bez dokaza o porijeklu i sprovedenoj uvoznoj carinskoj proceduri, te plaćenim uvoznim dažbinama”, saopšteno je iz UIO.

Prilikom provjera brojeva šasija i drugih dijelova korištena je oprema kao i obuka koja je prethodno dobijena od Vlade SAD.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, u skladu sa odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Iz UIO pozivaju sve građane da na otvorenu liniju Uprave /080 02 06 07/prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

“Osim toga, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni”, navedeno je u saopštenju.

SRNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net