Teslić treći put domaćin biciklističke trke Beograd-Banja Luka

0
1010

Biciklistički karavan sa takmičarima iz dvadesetak zemalja će i ove godine proći kroz Teslić, i to zahvaljujući 11. trci “Beograd – Banjaluka”. Opština Teslić će biti domaćin starta druge etape trke.

Kao i prošli put, start trke biće u Beogradu 29. aprila, dok će start druge etape trke biti vožen 30. aprila sa početkom u 12 časova od Teslića, preko Tešnja, Doboja, Dervente, Prnjavora, Laktaša do Banjaluke.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je da će Teslić biti ponovo centar sportskih i kulturnih dešavanja, te da je po treći put domaćin velike biciklističke trke, Beograd – Banja Luka, tačnije njene druge etape.

„Veliko mi je zadovoljstvo da mogu najaviti drugu etapu biciklističke trke „Beograd-Banja Luka“ koja kreće iz Teslića. Za ovu opštinu to je veliki događaj u smislu promocije naših turističkih i sportskih potencijala. Definitivno je opština Teslić na ovaj način stavljena na mapu međunarodnih sportskih dešavanja i u tom smislu se nadam da ćemo i ove godine biti dobri domaćini kao što smo se trudili i prethodnih godina. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti za razliku od prošle godine i da našim sugrađanima priredimo jedno veliko zadovoljstvo da budu prisutni ovom sportskom događaju“ – rekao je Miličević.

„I ranije sam isticao da imamo odličnu saradnju sa Teslićem i načelnikom opštine, Milanom Miličevićem. Drago nam je što su prepoznali značaj trke, shvatili da je ona odlična prilika za promociju. Nije mala stvar kada karavan od 400-500 ljudi iz više od 20 zemalja svijeta budu jedan dan u vašem gradu“ – rekao je direktor trke, Vladimir Kuvalja.

Siniša Božić, direktor Turističke organizacije Teslić, zahvalio se organizatorima koji su prepoznali Teslić kao lokalitet odakle će krenuti druga etape trke.

„Već smo treću godinu zaredom jedan od organizatora, jako je značajno za našu opštinu jer ipak učestvuje više od 20 zemalja i samim tim će promovisati našu opštinu. Mi ćemo se truditi da ugostimo kako bicikliste, tako i turiste koji će pratiti ovaj sportski događaj“ – rekao je Božić.

Izvor: Opština Teslić