SESTRE MAŠA I MILANA DOMINANTNE NA “OMLADINSKOM PRVENSTVU RS” U ŠAHU

0
1104
foto arhiva

Od 7.-9. aprila u Dvorovima kod Bijeljine održano je 24. kadetsko i omladinsko prvenstvo Republike Srpske.

Na prvenstvu je učestvovalo rekordnih 157 takmičara iz cijele Republike Srpske! Mlade šahistkinje Šahovskog kluba ,,Mladost” Teslić, osmogodišnje sestre Maša i Milana Babić iz Teslića ostvarile su veliki uspjeh. Ove godine sestre su nastupile u starijoj grupi djevojčica do 10 godina gdje je učestvovalo ukupno 11 iskusnih takmičarki. Očekivano, svojim šahovskim znanjem nadmašile su sve ostale takmičarke u ovoj grupi.

Derbi sestara završen je pobjedom Milane tako da je ona odigrala svih sedam partija bez poraza sa 7 pobjeda i osvojila pobjednički pehar i zlatnu medalju. Maša, prošlogodišnja prvakinja Republike Srpske pretrpila je poraz samo od sestre i sakupila 6 pobjeda iz 7 partija.

Ovim plasmanom sestre su ostvarile pravo učešća na šahovskom prvenstvu Bosne i Hercegovine, koje će se održati u Zenici u maju mjesecu, gdje očekuju odlične rezultate. Velika želja ovih djevojčica je da nastupe na Evropskom šahovskom školskom prvenstvu koje će se održati ove godine u Budvi od 10.-19. juna. Na ovom prvenstvu sestre bi u grupi do 9 godina odmjerile snage sa djevojčicama iz cijele Evrope. Odlazak na ovo prestižno takmičenje zavisi od finansijskih mogućnosti Kluba i roditelja.

Ukoliko dječaci i djevojčice žele naučiti igrati šah kao ove male sestre, neka se jave u Šahovski klub “Mladost” u Tesliću.