16/12/2017 12:35
NAJNOVIJE VIJESTI
SESTRE MAŠA I MILANA DOMINANTNE NA “OMLADINSKOM PRVENSTVU RS” U ŠAHU
foto arhiva

SESTRE MAŠA I MILANA DOMINANTNE NA “OMLADINSKOM PRVENSTVU RS” U ŠAHU

Od 7.-9. aprila u Dvorovima kod Bijeljine održano je 24. kadetsko i omladinsko prvenstvo Republike Srpske.

Na prvenstvu je učestvovalo rekordnih 157 takmičara iz cijele Republike Srpske! Mlade šahistkinje Šahovskog kluba ,,Mladost” Teslić, osmogodišnje sestre Maša i Milana Babić iz Teslića ostvarile su veliki uspjeh. Ove godine sestre su nastupile u starijoj grupi djevojčica do 10 godina gdje je učestvovalo ukupno 11 iskusnih takmičarki. Očekivano, svojim šahovskim znanjem nadmašile su sve ostale takmičarke u ovoj grupi.

Derbi sestara završen je pobjedom Milane tako da je ona odigrala svih sedam partija bez poraza sa 7 pobjeda i osvojila pobjednički pehar i zlatnu medalju. Maša, prošlogodišnja prvakinja Republike Srpske pretrpila je poraz samo od sestre i sakupila 6 pobjeda iz 7 partija.

Ovim plasmanom sestre su ostvarile pravo učešća na šahovskom prvenstvu Bosne i Hercegovine, koje će se održati u Zenici u maju mjesecu, gdje očekuju odlične rezultate. Velika želja ovih djevojčica je da nastupe na Evropskom šahovskom školskom prvenstvu koje će se održati ove godine u Budvi od 10.-19. juna. Na ovom prvenstvu sestre bi u grupi do 9 godina odmjerile snage sa djevojčicama iz cijele Evrope. Odlazak na ovo prestižno takmičenje zavisi od finansijskih mogućnosti Kluba i roditelja.

Ukoliko dječaci i djevojčice žele naučiti igrati šah kao ove male sestre, neka se jave u Šahovski klub “Mladost” u Tesliću.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net