Teslić: Jeziva ispovijest komšija koji su pronašli majku i kćerku u lokvi krvi

0
1342

Mještani Barića kod Teslića još su u šoku nakon što je preksinoć u kući porodice Iriškić došlo do nezapamćene tragedije, kada su majka Jasminka i kćerka Mihreta nožem prerezale vene.

Jasminka, inače domaćica, iskrvarila je na putu prema bolnici, dok se ljekari dobojske bolnice bore za Mihretin život.

Očajnički čin

Sve se dogodilo u noći sa srijede na četvrtak. Majka i kćerka spavale su zajedno na spratu kuće, gdje su se odlučile na očajnički čin. Slučaj je policiji prijavio suprug i otac Dževad, koji se, kako pričaju komšije, nakon što je čuo buku, probudio i otišao do sobe.

Vrata sobe bila su zaključana. Nakon drugog kucanja, tvrde komšije, vrata je otvorila njegova kćerka. Bila je sva od krvi, a nepomično tijelo majke Jasminke ležalo je u lokvi krvi na krevetu. Nožem su se, kako saznajemo, isjekle sve do lakata.

Izbezumljeni Dževad alarmirao je policiju i Hitnu pomoć. Jasminka je, nažalost, izdahnula na putu prema bolnici, dok je kćerka Mihreta hospitalizirana u dobojsku bolnicu.

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je jučer mjesto Barići, gdje smo zatekli šok i tišinu. Na svakom uglu nalazila se grupa mještana, koji su stidljivo govorili o tragediji.

Vidno uznemirena Munira Kopić prva je komšinica porodice Iriškić. Kaže da se radi o mirnoj i povučenoj porodici, koja je živjela normalan život. Kobne noći čula je da se nešto čudno dešava, ali nije ni pomislila da se u kući do njene dogodilo nešto tako strašno.

– Čula sam da su dolazili mnogi auti. Kako nam je kuća uz put, mislila sam da ljudi idu… Ali, sve vrijeme sam imala čudan osjećaj – govori Kopić, koja se družila s Jasminkom, zbog čega joj sve još teže pada.

Slom živaca

Ističe da su Jasminka i Mihreta imale određenih psihičkih tegoba, što bi mogao biti jedan od razloga što su odlučile dići ruku na sebe.

– Prvo je Jasminka prije sedam godina zbog sloma živaca ležala u bolnici. Kako je Mihreta bila jako vezana za nju, ubrzo je i ona smještena u bolnicu – govori nam vidno uznemirena Kopić.

U trenutku naše posjete porodici Iriškić Dževad je bio odsutan, jer su tijelo njegove supruge prevozili u gasulhanu. Ispred ljetne kuhinje, gdje je Dževad kobne večeri spavao, dočekala nas je njegova starija kćerka Dženeta. Zbog ogromnog šoka, nije mogla previše govoriti.

– Šta reći na sve ovo? Nemojte, molim vas. Tragedija. Samo mi znamo kako nam je. Sutra je mami dženaza, a sestri je bolje – jedva je kroz suze kazala Dženeta.

Niko ne zna razlog tragedije

Fatima Iriškić, također je bila u šoku. Bila je jako vezana za Jasminku i redovno su se posjećivale.

– Još niko ne može povjerovati da se ovo desilo. Jučer mi je rekla doći, da me obiđe, jer sam bolesna. Pričala je da čeka da se natopi zemlja pa da počne sijati. Šta se prelomilo, ne znam – govori Fatima Iriškić.

Izvor: AVAZ