Popis stanovništva iz 2013. godine: U BiH živi više od 500 ‘nacija’, među njima i Hipik, Srbenda, Dobri Bošnjanin, Papak…

0
2112

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH sproveden je od 1. do 15. oktobra 2013. godine

Agencija za statistiku BiH danas je objavila “zvanične rezultate popisa” iz 2013. godine, s detaljima do nivoa naselja za svaku od oblasti za koju su prikupljani podaci na popisnicama P1 i P2.

Iz Agencija za statistiku BiH saopćeno je da su podaci objavljeni u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, Zakonom o statistici BiH i Јedinstvenim programom obrade podataka popisa, koji je u potpunosti usklađen s preporukama Međunarodne monitoring misije i Međunarodnim standardima za popis.

Korisnici statističkih podataka i građani podatke o demografskim, obrazovnim i ekonomskim karakteristikama stanovništva, etničkoj i vjerskoj opredijeljenosti stanovništva i jezika, domaćinstvima i porodicama i njihovim karakteristikama, stambenim zgradama, stanovima i uvjetima stanovanja, te migracijama mogu naći na zvaničnoj web-stranici popisa i na stranici Agencije za statistiku BiH.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH sproveden je od 1. do 15. oktobra 2013. godine.

Sve statističke podatke popisa možete pogledati OVDJE.

Izvor: Buka