Mučio mladića, pa se čudio ko ga je pretukao

0
1022

Teslić – Armin Jašarević (24) iz Teslića, dan nakon što je sa Brankom Jurićem (23) brutalno premlatio Bogdana Rakića (18), slao je poruke na njegov telefon u kojima se čudio kako je moguće da je pretučen, jer je dobar momak.

– Vidjela sam da neko šalje poruke na sinov tablet. Bio je to Jašarević, kojem sam odgovorila da je Bogdan pretučen i da je u bolnici. On  je odgovorio: “Kako je to moguće, on je dobar momak” – ispričala je u teslićkom Osnovnom sudu Rakićeva majka Roberta Glancer na početku suđenja Jašareviću i Juriću, koji su optuženi za brutalno premlaćivanje njenog sina.

Ona je naglasila da tada nije znala ko je pretukao njenog sina i dodala da joj je, nakon što se saznalo ko je pretukao Bogdana, poruke slala i Jašarevićeva majka.

– Napisala je: Tvom sinu je smješteno iz policije, tvoj i moj sin su žrtva pojedinca na vlasti – rekla je Glancer.

Ispričala je da kobne večeri nije mogla da prepozna sina kada je pretučen došao kući.

– Sav je bio u krvi, ošišan, brada mu skraćena. Izgubila sam se. Imao je modrice po cijelom tijelu. Sad ima posljedice, oštećen mu je vid i ne vidi dobro – rekla je Glancer.

Bogdan je ispričao da se ne sjeća skoro ničega.

– Stalno me proganja san o putovanju kroz šumu u nekom automobilu. Ne sjećam se kako sam pretučen. Sve mi je u magli. Sjećam se samo dijela liječenja u dobojskoj bolnici – rekao je Rakić.

Specijalista sudske medicine Ljubomir Curkić kazao je da je vještačenjem utvrdio da je Rakić zadobio teške povrede.

– Imao je nagnječenje i otok mozga, kao i krvarenje u lobanji. Povrijeđene su mu i očne jabučice, u kojima je imao krvi – kazao je Curkić.

Jašarević i Jurić optuženi su za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, te nanošenje teških tjelesnih povreda. Terete ih da su kao saučesnici 1. novembra prošle godine u večernjim časovima oteli Rakića i “fijat puntom”, koji je vozio S. A., a koji je sada svjedok, odvezli ga na planinu Borju. Tu su ga pretukli, ošišali mu dugu kosu i bradu, te ga tjerali da pije urin. U optužnici se navodi da su to uradili s ciljem zastrašivanja Rakića, kojeg su teretili da ih je odao policiji.

Suđenje je pratio i kandidat za načelnika opštine Teslić na prošlogodišnjim izborima Konstantin Savić.

Jurić nervozan

Tokom privođenja u sud u Tesliću Jurić je pokazao srednji prst fotografu “Glasa Srpske” koji ga je slikao. Uz to ga je upitao: “Jesi li dobro uhvatio?” Jurić je tokom suđenja bio uznemiren i stalno razgledao po sudnici, te se dodirivao po licu. U jednom trenutku zadigao je košulju i dirao se po stomaku.

Izvor:GlasSrpske