POTPISAN MEMORANDUM O IZVOĐENJU UČENIČKE PRAKSE U PREDUZEĆIMA

0
1283

Predstavnici tri srednje stručne škole iz Doboja i Teslića danas su u Doboju potpisali memorandum o saradnji sa sedam preduzeća iz Doboja i Teslića s ciljem poboljšanja praktične nastave iz oblasti obrade metala i elektrotehnike, koja su identifikovana kao deficitarna zanimanja.

Foto izvor/SRNA
Foto izvor/SRNA

Memorandum su potpisale Tehnička, Saobraćajno i Elektro škola iz Doboja, te Srednja škola “Nikola Tesla” iz Teslića, dobojska preduzeća “Total trejd”, “Metaloplast”, “Termo-Tanasić”, “Građ-promet”, “Gip dva” i “Stator”, te teslićka “Niskogradnja”.

Memorandum je potpisan u okviru projekta “Praktična nastava na radnom mjestu”, a realizuje se u okviru programa “Prilika plus”, koji finansira Ambasada Švajcarske u BiH sa 171.380 KM.

Direktor Agencije Predrag Đurić rekao je da su deficitarna zanimanja identifikovana varilac, električar, automehaničar, bravar, instalater i obrađivač metala rezanjem.

On je novinarima rekao da će oko 90.000 KM biti uložena za opremanje tri školske radionice za izvođenje praktične nastave i da će projektom biti obuhvaćeno oko 960 učenika.

Projekat implementira Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Doboj i traje osam mjeseci.

[divider]

Izvor/SRNA