17/01/2018 19:30
NAJNOVIJE VIJESTI
“LAŽNI HAKER” IZ RUSIJE POMOGAO “FEJSBUKU”

“LAŽNI HAKER” IZ RUSIJE POMOGAO “FEJSBUKU”

“Fejsbuk” je isplatio rekordni honorar od 40.000 dolara Rusu Andreju Leonovu, koji im je ukazao na slabosti sistema zaštite. Leonov je odglumio hakera i “provalio” u najveću društvenu mrežu.

Mada ga svjetski mediji uporno nazivaju hakerom, Leonov odgovara da je on samo “stručnjak za kompjutersku bezbjednost”.

Razlika je u tome što Leonov igra na strani “dobrih momaka” – on otkriva slabosti u programima i o njima informiše proizvođače softvera. “Glavno pravilo istraživača glasi – ne ići duboko. Hakeri idu dalje, a istraživači nalaze ulaznu tačku i kažu: `Eto, a dalje to rješavajte sami`”, pojašnjava Leonov, a prenosi “Ruska reč”.

Andrej Leonov odrastao je u Sankt Peterburgu i studirao na Tehničkom fakultetu.

“Danas ljude plaše ruskim hakerima kao votkom i medvjedima. Nekim ljudima je potreban neprijatelj kako bi nešto opravdali. A nevidljivi neprijatelj je vrlo pogodan za takve stvari”, kaže Leonov, komentarišući optužbe iz SAD o navodnim ruskim hakerskim upadima.

Leonov navodi da je to što je za “Fejsbuk” uradio – “samo hobi”.

“Neko igra poker, neko ide u ribolov, a ja tražim slabosti”, objašnjava Leonov svoj rad.

Izvor/SRNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net