Načelnik opštine u radnoj posjeti Austriji

0
1193

GMUNDEN, 28. JANUAR – Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević sa saradnicima, prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obilježavanja 25 godina postojanja Srpskog kulturnog kluba „Knez Lazar“ u Gmundenu. Predstavnik Srpskog kulturnog kluba „Knez Lazar“, Ljubomir Livnjak, načelniku opštine Milanu Miličeviću uručio je povelju za izuzetan doprinos u radu i razvoju kluba.

U okviru ove posjete održano je nekoliko sastanaka, gdje se razgovaralo i o rješavanju problema sa kojima se susreću teslićani iz dijasapore, te uspostavljanju što bolje komunikacije i obostrane saradnje.

Teslićani, koji žive i rade u Gmundenu I okolini, pored sprovedenih niza humanitarnih aktivnosti nesebično su pomagali opštinama i gradovima Republike Srpske i Srbije, koje su bile zahvaćene katastrofalnim poplavama, te se razgovaralo i o nastavku humanitarnih akcija prema Tesliću.

Svečanoj akademiji povodom obilježavanja 25 godina postojanja Srpskog kulturnog kluba „Knez Lazar“ u Gmundenu prisustvovali su predstavnici drugih gradova i opština Republike Srpske i Srbije.