16/12/2017 16:15
NAJNOVIJE VIJESTI
Falsifikovano 13 diploma

Falsifikovano 13 diploma

Prosvjetni inspektori u Republici Srpskoj tokom prošle godine provjeravali su vjerodostojnost 114 diploma, među kojima je za njih 13 utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su falsifikovane.

Da je počinjeno krivično djelo u svim tim slučajevima inspektori su otkrili kada u evidencijama obrazovnih ustanova nigdje nisu pronašli podatke o osobama na koje su te diplome glasile.

– Kod 11 svjedočanstava srednjih škola i dvije diplome visokoškolskih ustanova lani je utvrđena osnovana sumnja da je počinjeno krivično djelo falsifikovanja – kažu  u Inspektoratu RS.

S obzirom na tehničke mogućnosti koje pruža moderna tehnologija, neodgovorni i nesavjesni pojedinci, kako dodaju u Inspektoratu, nerijetko u vlastitim domovima falsifikuju različite vrste dokumenata, diploma i uvjerenja. Stručnjaci kažu da je mnogo razloga zbog kojih se pojedinci odluče falsifikovati školska dokumenta. Međutim, najčešći su dobijanje određenih poslova i penzija.

Sa jednim takvim slučajem nedavno se susreo i Fond penzijsko-invalidskog osiguranja RS. Da bi primale porodičnu penziju, jedna žena (S. T.) i njena kćerka (S. M.) iz Prijedora dvije i po godine su uz pomoć falsifikovane potvrde o redovnom školovanju varale Fond PIO RS, zbog čega su dužne da u roku od 30 dana ovom fondu vrate 12.468 maraka.

GLAS SRPSKE

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net