17/12/2017 07:37
NAJNOVIJE VIJESTI
Evo kakvo nas vrijeme očekuje tokom sedmice
Foto Ivana Đurić, Krivaja

Evo kakvo nas vrijeme očekuje tokom sedmice

Januar je pri kraju, a za razliku od prvih nekoliko dana kada nama je donio obilne snježne padavine  i izuzetno niske temperature, do kraja ove sedmice temperature neće ići daleko ispod nule, a snijeg će zaobići veći dio BiH.

Međutim, padavine nas očekuju na samom kraju mjeseca, ali dobra vijest je da tada stižu i veće temperature.

Nedjelja će u većini BiH biti vedra uz dnevne temprature od minus šest do nula, na jugu šest do 11 stepeni. Vedro će biti i u ponedjeljak, ali samo u Hercegovini i zapadnoj Bosni, dok se u ostalim dijelovima BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme s maglom. U centralnim i istočnim dijelovima Bosne naoblačenje će se tokom dana smanjivati, a dnevne temperature kretaće se od minus tri do dva, a na jugu od osam do 12 stepeni.

U utorak oblačno

Utorak će u cijeloj BiH biti uglavnom oblačan, a u pojedinim dijelovima Bosne u poslepodnevnim satima je moguć i slab sneg. Dnevne temprature će se kretati od minus četiri do jedan, a na jugu od šest do 10 stepeni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u srijedu će preovladavati pretežno sunčano vrijeme, a u ostatku BiH biće oblačno. Temperature će biti nešto niže, od minus tri do dva, a na jugu od pet do 10.

U četvrtak će u Hercegovini biti vedro, a u Bosni umjereno do pretežno oblačno. Dnevne temperature će se kretati od minus tri do dva, a na jugu šest do 10 stepeni.

Porast temperatura

Krajem mjeseca će usljediti period nestabilnih vremenskih prilika s padavinama širom BiH.

Porast temperatura očekuje se od 29. januara kada će se maksimalne dnevne temperature u Bosni kretati od četiri do devet, a u Hercegovini od osam do 13 stepeni Celzijusovih.

Izvor:atvbl

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net