16/12/2017 12:36
NAJNOVIJE VIJESTI
ЕВРОПСКО СРЕБРО СТИГЛО У ТЕСЛИЋ!

ЕВРОПСКО СРЕБРО СТИГЛО У ТЕСЛИЋ!

На 16. Европском шаховском првенству за кадете “Rapid & Blitz”, које се одржало у Новом Саду од 26.12. – 30.12.2016. године, учествовало је око 300 шахиста из 20 земаља Европе. Испред Босне и Херцеговине учествовало је 6 шахиста. Шаховски клуб „Младост“ Теслић и нашу општину Теслић представиле су три шахисткиње Владанка Томић (у групи до 16 година), сестре Маша и Милана Бабић ( у групи до 8 година).

Image may contain: 4 people, people standing and indoor

На овом турниру шахисткиње су наступиле у четири различите дисциплине, свака у својој старосној групи. Уз спортску срећу највише знања показале су сестре близанке које су у Rapid дисциплини, група  од 15 дјевојчица уз темпо игре 15 минута + 10 секунди оствариле најбоље резултате од БиХ учесника. Милана је са освојених 7 поена заузела 2. мјесто и освојила сребрну медаљу а Маша је са освојених 5,5 поена заузела 5. мјесто. Најбољи су награђени пехарима, медаљама, робним наградама и шаховском литературом. Играјући на овом Европском првенству против искусних руских шахисткиња, наше представнице су оствареним побједама освојиле додатне бодове чиме ће се од 01. јануара 2016. године сврстати на бодовну ФИДЕ рејтинг Рапид листу. За остварене резултате заслужан је тренер Слободан Кузмановић који несебично преноси знање овим дјевојчицама. Одлазак на ово престижно такмичење омогућила је Општина Теслић која је обезбиједила финансијска средства.

У мјесецу јануару 2016. године наше шахисткиње очекује наступ на више турнира у БиХ.

Извор: Шаховски клуб

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net