ZTC Banja Vrućica – Radnici dobili 13. platu!

0
1560

Okupili su radnike na godišnjem sastanku da sumiraju rezultate i obradovali ih 13. platom. Godinu završavaju sa 218 hiljada noćenja, što je rekord u poslednjih trideset godina.

Zasluga pripada i radnicima pa je uprava odlučila da ih nagradi.

“Radnika ima 320, svaki radnik će dobiti minimalno, koji je radio cijelu godinu, 660 maraka”, izjavio je Aleksandar Radošević, direktor Banje Vrućice.

Tri najbolja radnika dobiće još po hiljadu, a sa duplo manjim iznosom biće nagrađeno još troje. Novac, kažu, stiže u pravi čas.

“Pogotovo što dolazi u pravo vrijeme pred praznike da uljepšamo praznike, druga stvar ima i druga strana da smo kao kolektiv zadovoljili očekivanja”, kaže Ivona Kosić, recepcionerka.

“Znači nam i stimulativno da bi se u narednom periodu trudili što više da ostvarimo bolje rezultate”, istakao je Radislav Savić, šef restorana hotela “Kardijal”.

Osim sadašnjih, u Banji Vrućici sjetili su se i bivših radnika. Stotinak penzionera dobilo je po stotinu maraka.

“To je svake godine tako, počaste nas fino, pomognu malo i materijalno za ispraćaj praznika”, rekao je Nedo Nedić, penzioner.

Banja Vrućica među rijetkim je poslodavcima u Srpskoj koji radnicima daju 13. platu. Ovo im, kažu, nije prvi put. Tako su radili i ranijih godina, a ako su neku godinu preskočili, nisu izostale božićnice.