Obilježena krsna slava Opštinske boračke organizacije

0
1038

TESLIĆ, 8. NOVEMBRA – Obilježavanje krsne slave Opštinske boračke organizacije počelo je služenjem parastosa i polaganjem vijenaca u Hramu Presvete Trojice u Tesliću, za više od 550 poginulih boraca sa područja ove opštine tokom posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vijence su položili: predstavnici Opštinske boračke organizacije, predstavnici lokalne vlasti i političkih partija, kao i porodice poginulih boraca.
Čestitajući krsnu slavu borcima, zamjenik načelnika opštine Teslić, Milovan Stanković, istakao je da se borci koji su odbranili Republiku Srpsku nikada ne smiju zaboraviti, te je izrazio očekivanje da će vlasti u RS imati više sluha za rješavanje statusnih pitanja boračkih kategorija.
„U ime lokalne vlasti i u svoje lično, čestitam slavu Boračke organizacije opštine Teslić i svim njenim borcima. Danas je prilika da se sjetimo naših poginulih boraca, njihove žrtve koju su uložili za stvaranje RS i da se poklonimo poginulim borcima. Svakako je prilika da se ukaže na težak status boračkih kategorija koji nažalost nije dobar i mi u Opštinskoj upravi ćemo se truditi u granicama svojih mogućnosti da materijalno i finansijski izađemo u susret potrebama porodicama poginulih i boračkim kategorijama” – istakao je Stanković.
Predsjednik Opštinske boračke organizacije, Stanko Stanković, rekao je da je krsna slava još jedna prilika, kada treba potencirati rad na poboljšanju statusnih pitanja i zaštite boračke populacije.
„Danas obilježavamo krsnu slavu Boračke organizacije u Tesliću Svetog velikomučenika Dimitrija. Koristim priliku da svim borcima čestitam našu krsnu slavu, u nadi da će period koji dolazi, biti mnogo bolji za sve borce i u opštini Teslić i u Republici Srpskoj, da će dobiti zasluženo mjesto u društvu koje su stekli boreći se i stvarajući Republiku Srpsku” – rekao je Stanković.
Pored pripadnika Boračke organizacije, slavskoj svečanosti su prisustvovali i predstavnici policijske stanice u Tesliću i drugih javnih institucija.