Održana deseta Konferencija mRESURS-a, učesnici posjetili i Narodnu skupštinu RS

0
1455

U periodu od 1. do 4. novembra, održana je deseta Konferencija Mreže Savjeta učenika Republike Srpske na Bardači kod Srbca. Konferenciji su prisustvovali predstavnici savjeta učenika srednjih škola iz čitave Republike Srpske.

Tokom 4 dana boravka na Bardači, srednjoškolci su diskutovali o načinu poboljšanja radnog odnosa, kako sa lokalnom vlašću tako i sa upravom škole i članovima Savjeta učenika, zatim o načinu unaprijeđenja praktične nastave, o čemu je bilo govora i prošle godine, o mogućnosti stipendiranja srednjoškolaca i prilagođavanja termina polaska autobusa.

U petak, 4. novembra, srednjoškolci su imali priliku da posjete i da se upoznaju sa radom Narodne skupštine Republike Srpske, gdje su takođe prezentovali plan rada mRESURSA-a za tekuću školsku godinu.

Iz godine u godinu razvoj savjeta učenika srednjih škola Republike Srpske se postiže zahvaljujući Omladinsko-komunikativnom centru Banjaluka i Agenciji za saradnju, edukaciju i razvoj.

– Raditi sa ovim ljudima nije posao i obaveza nego privilegija i čast. Raditi s ovim ljudima je učenje od trenutka kada uđemo u prostoriju pa dok nam ne završi dan. Raditi s ovim ljudima je prilika kakvu čovjek nikada ne smije propustiti. Deseta konferencija mRESURS-a je na mene ostavila jak utisak, dok sam gledao srednjoškolce iz svih dijelova Srpske i njihove goste iz Federacije BiH, a to je da ova zemlja ne treba da se brine za svoju sadašnjost, jer su oni najbolji sada, a ni za budućnost jer će oni odgajati najbolje. Samo zaslužuju šansu – kaže Ismet Bolić, student Fakulteta političkih nauka i trener mreSVUBiH-a.

glas regije